Mergi direct la conținut »
Minunile spinului din coroana purtată de Iisus Hristos. Monseniorul Ghika a asistat la vindecarea miraculoasă a unei călugărițe, la București
Ştiri Libertatea > Ştiri

Minunile spinului din coroana purtată de Iisus Hristos. Monseniorul Ghika a asistat la vindecarea miraculoasă a unei călugărițe, la București

Una din minunile coroanei de spini purtată de Mântuitorul Iisus Hristos a fost povestită la interviurile LIBERTATEA LIVE de preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice. Un spin din coroana lui Iisus s-a desprins și a fost dăruit Monseniorului Vladimir Ghika.

Acesta a purtat relicva necontenit la piept, chiar și în perioada cât a fost întemnițat. O serie de minuni au avut loc în prejma relicvei sfinte, cea mai cunoscută fiind povestea unei călugărițe vindecată miraculos de arsuri profunde.

Această relicvă din Paris i-a fost dăruită Monseniorului Ghika, care mai apoi, în timpul prigoanei dar și mai înainte, începând din 1927 dacă nu mă înșel, a fost prima relatare a unei vindecări miraculoase. El a folosit-o în permanență, în închisoare și în afară” a spus părintele Francisc Doboș.

Multe persoane dau mărturie despre aceste vindecări, nu îi îndemnăm pe oameni să se focalizeze doar asupra unui obiect și să devină superstițioși căutând doar obiectul, ci să vadă credința din spatele acestui obiectul de cult, chiar dacă a aparținut Mântuitorului a mai spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Vindecarea miraculoasă s-a produs în fața Monseniorului Vladimir Ghika, care avea asupra lui spinul din coroana Mântuitorului.

Prima relatare este despre o călugăriță, a explodat un mecanism, i-a fost arsă toată fața, Monseniorul s-a rugat cu relicva iar după câteva zile nu mai avea nimic. Era foarte grav. Mărturiile sunt în cărțile care relatează viața lui, și pe site. Întotdeauna o relicvă este însoțită de viețile celor care cred a povestit părintele Francis Doboș

Viața Monseniorului Ghika

Vladimir Ghika s-a născut în ziua de 25 decembrie 1873, în Constantinopol (astăzi Istambul, Turcia), și a trecut la Domnul în ziua de 16 mai 1954, în închisoarea Jilava, lângă București.

Vladimir Ghika a fost nepotul ultimului domnitor al Moldovei, principele Grigore Ghika Vodă (1849-1856), născut din Ioan Ghika, general de divizie și ministru de externe al României, și din Alexandrina Moret de Blaremberg, descendenta din Henric al IV-lea, regele Franței. Vladimir a avut patru frați și o soră: Grigore, Alexandru, Gheorghe, Ella (morți de tineri) și Dimitrie (1875-1967), potrivit crestinortodox.ro.

El a îmbrățișat credința catolică în 1902, fără să renunțe însă la cea ortodoxă.


Citește și: INTERVIURILE LIBERTATEA | Preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, despre Notre-Dame: ”Această tragedie trebuie să ne apropie, într-o Europă dezbinată de valorile morale și creștine”


 

Close
Închide
  Close