MENIU CAUTĂ
24 Ian. 2012 16:05

Mircea Lucescu de la spital în vila renovată. Vezi cât a costat spitalizarea antrenorului!

Distribuie

Externat luni din Spitalul Universitar, unde s-a refăcut timp de 17 zile după accidentul în care a fost implicat pe 6 ianuarie, Mircea Lucescu “s-a cazat” în vila pe care familia sa o deţine în Bucureşti. “Nea Mircea”, căruia i s-a recomandat repaus total, nu a ieşit deloc din casă, mai ales că nici nu are voie să stea în aer rece. “Il Luce” nu e total refăcut, el fiind ajutat, în momentul în care a ajuns acasă de la spital, de şofer. A fost o măsură de precauţie pentru ca Lucescu să nu alunece pe gheaţă. Asta îi mai trebuia!

A cumpărat imobilul cu 200.000 €

Imobilul lui ”Il Luce”, construit în 1939, a fost renovat complet vara trecută. Casa are o poveste întortocheată, postată pe octavdoicescu. blogspot.com, un blog despre arhitectul care a proiectat cartierul protipendadei bucureştene. A aparţinut sociologului Dimitrie Gusti, a fost naţionalizată după moartea sa. După ce ”s-a plimbat” pe la mulţi demnitari de vază din PCR, vila a fost achiziţionată, în 1990, de fostul lider ţărănist Ion Raţiu. Imobilul a căzut pradă minerilor, care l-au devastat în timpul evenimentelor din 13- 15 iunie 1990. Ulterior, casa a fost retrocedată în 1995 moştenitorilor lui Gusti, care au vândut- o, în 1997, lui Mircea Lucescu, contra a 200.000 de euro.
Familia Raţiu a revendicat clădirea cerând 2.000.000 de euro. ”Il Luce” n-a fost de acord şi s-a ajuns la judecată, sentinţa fiindu-i favorabilă antrenorului, care a intrat în posesia imobilului în 2002.

7.000 € a costat spitalizarea


↑ Deocamdată, Lucescu (stânga) e ajutat de şofer şi la condusul maşinii, şi la mersul pe stradă
Din cauză că nu avea asigurare medicală valabilă, Mircea Lucescu va plăti 7.000 de euro pentru cele 17 zile de spitalizare şi tratament la Spitalul Universitar din Bucureşti. Pe de altă parte, patronul lui Şahtior, Rinat Ahmetov, a anunţat că va face o donaţie importantă pentru unitatea medicală. Deşi i s-a recomandat o lună de repaus, Lucescu vrea să ajungă vineri în cantonamentul echipei sale din Spania.


Sprijin-surpriză pentru răzvan în cazul acidentului din 1991 | Iorgulescu îl apără pe junior

După ce Evenimentul Zilei a publicat materialul despre fata decedată în 1991 în accidentul produs în Otopeni de maşina lui Răzvan Lucescu, Vicenţiu Iorgulescu a oferit o nouă versiune a poveştii.

”Era 16 septembrie 1991. Răzvan, soţia sa, Ana Maria, şi câţiva apropiaţi fuseseră la mine, la Snagov, unde am sărbătorit ziua mea de naştere. Dimineaţă, când au plecat, Ana s-a suit la volan. Îi înţeleg durerea domnului Miu, dar nu e adevărat ce spune. Din ce ştiu, fiica lui traversase jumătate de stradă şi s-a oprit pe axul drumului. Iar în momentul în care BMWul lui Răzvan era la câţiva metri, a făcut doi paşi în spate, speriată de un autoturism care venea dinspre Bucureşti. Cine e şofer înţelege ce spun”, a povestit Vicenţiu, fost coleg cu Răzvan la juniorii Sportului.


Ion Raț: «Fiul meu l-a sunat zilnic»

Răzvan Raţ, elevul lui Mircea Lucescu de la Şahtior, a stat şi el ca pe ghimpi cât timp antrenorul său, de care e apropiat, a fost internat în spital. Tatăl internaţionalului ne-a declarat ieri că fiul lui a fost foarte îngrijorat pentru mentorul său.

Ion Raţ, tatăl lui Răzvan Raţ, fotbalistul oltean care joacă la echipa antrenată de Mircea Lucescu, ne-a spus ieri că se bucură că antrenorul care l-a luat pe fiul său sub aripa lui ocrotitoare în urmă cu nouă ani a ieșit din spital și speră să revină pe teren cât mai repede.

”Pentru fiul meu, domnul Lucescu e mai mult decât antrenor. El este ca și părintele lui. Băiatul meu a fost afectat de accidentul domnului Lucescu și în fiecare zi l-a sunat când a fost pe patul de spital să vadă cum se simte. Acum speră să revină cât mai repede și pe teren”, ne-a declarat Ion Raț, părintele fotbalistului de la Şahtior. (Elena Alexandru)

Citește mai multe despre Mircea Lucescu și Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii