Miron Cozma crede că arestarea lui Romeo Beja s-a dorit a fi și un mesaj transmis minerilor din Valea Jiului, pentru că infracțiunea pentru care a fost condamnat fostul său aghioant nu mai există în codul penal și, în plus, fapta s-a prescris.

”Eu cred că este o exagerare, că prin arestarea lui Beja vor să dea o lecție minerilor din Valea Jiului care, din păcate, nu mai pot să ridice capul din pământ. Au ajuns să stea în greva foamei, să se blocheze în pământ, așa ceva nu făceau pe vremea mea. Romeo Beja venise în țară tocmai în ideea că vrea să-și facă, nu reabilitare, vroia să se judece faptul că infracțiunea nu mai există în codul penal. Condamnarea lui fiind și foarte mică, de cinci ani, s-a gândit că poate face un demers legal de a anula acel mandat de executare”, a declarat, Miron Cozma, fost lider al minerilor. Acesta spune că îl va sprijini pe Romeo Beja dacă va trebui să execute condamnarea de cinci ani.

”Sunt alături de el chiar dacă eu am fost supărat pe el, pe liderii de sindicat care m-au lăsat în pușcărie. Eu nu pot să fac același lucru și Beja, pentru mine, este un erou al mișcării sindicale din România, pentru că a avut curajul, cel puțin cât eram eu în închisoare, să iasă cu minerii în stradă”, a mai declarat Cozma.

Romeo Beja a fugit din țară imediat după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Mineriadei din 1999. A reușit să stea ascuns timp de 11 ani și a primit statut de refugiat politic în Austria. A fost depistat de polițiști, săptămâna trecută, și a ajuns direct în Penitenciarul Rahova pentru a-și executa pedeapsa. Beja a fost prins după ce s-a dus la Curtea de Apel București unde se prezentase la termenul de judecată în dosarul în care făcuse contestație la executarea pedepsei.

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase