Conform estimărilor ministrului educației, Monica Anisie, peste 70 % dintre elevii din clasele terminale s-au întors în bănci pe 2 iunie, un procent mare dacă se ține cont de faptul că revenirea acestora la școală este opțională și se face respectând o serie de reguli de igienă și distanțare socială.

În plus, părintele este cel care evaluează situația familială și starea de sănătate a copilului și apoi decide dacă elevul vine sau nu la școală.

”În această perioadă, elevii au revenit la cursurile de pregătire pentru examenele naționale. La nivel național, peste 70% dintre elevi și-au anunțat participarea”, a spus, marți, Monica Anisie la B1 TV.

”Referitor la situația pe județe, avem o participare de 87% în Brăila, 90% în Covasna, 96% în Harghita sau Ialomița, 90% în Maramureș, iar în București, peste 40% dintre elevi și-au manifestat dorința de a participa la cursurile de pregătire”, a mai precizat Anisie.

Conform ministrului, reprezentanții Ministerului Educației, reprezentanți ai inspectoratelor școlare au mers, marți, prin unitățile de învățământ ca să vadă dacă s-au respectat toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii.

”Eu, personal, am participat la monitorizarea unităților de învățământ, am găsit totul în regulă. Săptămâna trecută am avut o videoconferință cu inspectorii școlari generali, cu directorii de unități de învățământ din unele județe, tocmai pentru a ne asigura că în fiecare unitate de învățământ se respectă ordinul comun emis de ministrul educației și ministrul sănătății”, a mai spus ministrul educației.

Citeşte şi:

Întreaga populație din Wuhan a fost testată pentru coronavirus. S-au depistat 300 de pozitivi asimptomatici

Directorul financiar și șeful Biroului Achiziții de la Institutul Fundeni, trimiși în judecată pentru luare de mită

Cristian Poteraș, fostul primar din sectorul 6 al Capitalei, a ieșit din închisoare

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut