„Decretul privind încetarea stării de urgenţă încetează pe 16 mai. Însă, aşa cum toată lumea ştie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia suspendării cursurilor. Este bine să precizez că tot Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ne va spune când este timpul să revenim la cursuri, când este momentul când vom fi în siguranţă”, a declarat Monica Anisie la Digi 24.

Ministrul educaţiei a precizat că „redeschiderea şcolilor va fi prudentă, controlată, treptată şi în condiţii de maximă siguranţă pentru profesori şi elevi”.

O altă variată luată în calcul este ca în primul rând să revină la școală elevii din clasele terminale, care au de susținut Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

Monica Anisie:

Totodată, Monica Anisie a mai spus că ministerul a pus la punct toate detaliile pentru perioada în care elevii nu vin la şcoală.

„Specialiştii au luat în calcul mai multe scenarii. Din momentul în care am suspendat cursurile, ne-am gândit la elevii care oricum au emoţiile examenelor ce îi aşteaptă şi de aceea am pregătit lecţii oline, teste de antrenament şi programul Teleşcoala”, a mai spus Anisie.

Întrebată dacă există și varianta prelungirii anului școlar, Anisie a spus că a fost discutat un scenariu care presupune prelungirea cu o săptămână, dar și scenarii care presupun încheierea anului școlar la timp.

„Toate aceste scenarii sunt în funcție de ce ne transmit specialiștii din domeniul medical. Vorbim ipotetic”, a spus ministrul.

Citeşte şi:

EXCLUSIV | Ministrul economiei, Virgil Popescu: „România va produce minimum un milion de măşti zilnic”. Cât vor costa

Care este starea de sănătate a ÎPS Pimen. Anunţul făcut de Institutul Matei Balş pentru Libertatea

Imagini tulburătoare cu nigerienii înfometați care aleargă după un camion cu alimente: „Prefer să mor de coronavirus decât de foame”

Marian Godină, după violenţele ieşite din comun de la Săcele: „Nici ambulanțele nu prea intră neînsoțite de poliție”

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut