MENIU CAUTĂ
19 Apr. 2012 10:57 , de Simona Josan

Monstrul Anders Breivik, mărturie-șoc: ”Atacurile din Norvegia trebuiau să fie sinucigașe”

Distribuie

Procesul lui Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în iulie 2011, în Norvegia, continuă cu o nouă zi de audieri. În fața magistraților, teroristul le-a spus că se așetpat ca în atacurile cu bombă de la Oslo și în timpul împușcăturilor de pe insula Utoya să moară și el, șansa de supraviețuire pe care și-o dăduse fiind de 5 la sută.
Acesta a povestit judecătorilor cum a ajuns să pună la cale monstruosul plan, mărturisind că pentru asta s-a înscris într-un club de tir în 2010, că obișnuia să exerseze cu ajutorul jocurilor pe calculator, pentru o mai mare precizie și că ideea de a comite un asemenea act îi încolțise încă din 2006. Pentru asta, atunci și-a luat un an liber, ca să poată realiza totul în cel mai mic amănunt.
”Violența este un mijloc prin care atingi un scop”, a spus el la proces, adăugând că a încercat și alte metode pentru a-l atinge, însă nu a putut deoarece ”conservatorii naționaliști”, formațiune din care făcea parte erau cenzurați în Norvegia și în presa din Europa.
El a mai spus că cei care au murit în atacurile din iulie nu erau „nişte copii nevinovaţi”, ci nişte persoane „spălate pe creier”, care nu făceau altceva decât să apere valorile multiculturale împotriva cărora el simte că este dator să lupte.
 

Citește mai multe despre Atacurile din Norvegia și Atentat pe Libertatea.

Comentarii