De Adrian Ilie,

”La Spitalul Universitar de Urgență București patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, morții sunt abandonați cu orele pe scările interioare în dispreț total față de cel decedat”, a scris Emanuel Ungureanu în postarea de pe rețeaua de socializare.

Morți lăsați pe scările interioare la Spitalul Universitar de Urgență - cadavru pe scari
Sursă foto: Emanuel Ungureanu/ Facebook

Potrivit deputatului, abandonarea cadavrelor pe casa scărilor nu este doar lipsă de respect, ci reprezintă și o încălcare a normei din spital care prevede ca timp de două ore după deces, trupurile pacienților să fie păstrate în secția în care au decedat, într-o cameră special amenajată.

Pe lângă aspectele de bun simț care țin de respectul pentru cel decedat și pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului și sunt expuși la supliciul de a vedea un mort înfășurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operațională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cârstoiu.

Emanuel Ungureanu, deputat USR:

Deputatul reclamă și faptul că pacienții morți nu sunt puși în saci negri, ci într-un cearșaf ordinar. Ungureanu susține că vinovat pentru această situație este și Vasile Cepoi, deoarece instituția pe care o conduce, Autoritatea Națională pentru Managementului Calității în Sănătate, nu a verificat respectarea procedurilor.

Este inutil să vă spun că imaginea câinilor vagabonzi și sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgență București sunt parte din peisajul cu care ne-am obișnuit în spitalele din București. Sunt convins că doamna Nica va spune că aceste imagini sunt trucate și domnul Cepoi ne va explica că așa sunt tratați morții și în Germania.

Morți lăsați pe scările interioare la Spitalul Universitar de Urgență - caine in spital
Sursă foto: Emanuel Ungureanu/ Facebook
Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie