Mergi direct la conținut »
O navă americană a tras focuri de avertisment în direcția unui vas iranian în Golful Persic
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O navă americană a tras focuri de avertisment în direcția unui vas iranian în Golful Persic

O navă americană a tras focuri de avertisment în direcția unui vas iranian în Golful Persic

O navă a americană a tras trei salve de avertisment după ce o navă iraniană rapidă s-a apropiat miercuri de două nave americane în nordul Golfului, a declarat joi un oficial american din domeniul apărării, citat de Reuters.

Oficialul citat, care s-a exprimat sub protecția anonimatului, a declarat că s-au tras trei salve de avertizare cu o armă de calibrul 50, după ce lansarea de rachete de semnalizare nu a avut efect. Incidentul a implicat inițial trei nave iraniene, dar la momentul la care s-au tras focurile de avertisment se mai afla în zonă o singură navă, a precizat oficialul citat. El a precizat că la un moment dat vasul iranian s-a apropiat la 200 de yarzi (193 de metri) de nava americană.

Anterior CNN a relatat că nava americană a tras focurile de avertisment în apă după ce nava iraniană nu a plecat în urma unei scurte conversații radio.

SUA au raportat miercuri un alt incident în care pretind că nave iraniene au hărțuit marți o navă militară americană în apropierea strâmtorii Urmuz.

Close
Închide
  Close