MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 12:56

Noile sancțiuni impuse de SUA Rusiei sunt văzute de Moscova drept „o declarație de război economic”

Distribuie

Premierul rus Dimitri Medvedev a declarat că noile sancțiuni impuse de SUA Rusiei sunt văzute de Moscova drept "o declarație de război economic". Șefului guvernului spune că dacă se vor impune interdicţii asupra unor bănci sau unei anumite valute, Rusia va declanșa un război economic, scriu agențiile de presă internaționale.

Nu vreau să comentez despre discuţii privind viitoare sancţiuni, dar pot să spun un lucru: dacă va urma o interdicţie asupra operaţiunilor unei bănci sau asupra utilizării unei valute sau alteia, acest lucru va trebui numit în mod clar o declaraţie de război economic”, a spus Medvedev.

Primul ministru a mai spus că „Va fi necesar de reacţionat la acest război prin mijloace economice, politice sau, dacă e nevoie, prin alte mijloace. Iar prietenii noştri americani trebuie să înţeleagă acest lucru„.

Sancţiunile anunţate miercuri de SUA se referă la mărfuri controlate sensibile din punct de vedere al securităţii naţionale, după cum a indicat pentru presă un înalt oficial al Departamentului de Stat, citând legea americană din 1991 privind eliminarea folosirii armelor chimice şi biologice.

Miercuri, publicaţia rusă Kommersant a dezvăluit ceea ce a numit a fi un proiect de sancţiuni americane care ar cere, între altele, o anchetă asupra presupusei averi personale a preşedintelui rus Vladimir Putin şi ar interzice cetăţenilor americani să cumpere obligaţiuni suverane ruse. Potrivit Kommersant, proiectul ar viza de asemenea importante bănci publice ruse ca Sberbank, VTB şi Gazprombank, dar şi sectorul hidrocarburilor, esenţial pentru economia Rusiei.


Citește și: Acesta este proiectul noii legi a pensiilor. Ce noutăți aduce și cât trebuie să muncești ca să ieși la pensie


 

Citește mai multe despre Dimitri Medvedev, Rusia și SUA (Statele Unite ale Americii) pe Libertatea.

Comentarii