Momentul în care Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit prima dată și și-au strâns mâinile timp de 30 de secunde a fost transmis în direct de sute de televiziuni din toată lumea, dar nu și de cea din Coreea de Nord. Potrivit BBC News, în momentul întâlnirii istorice, televiziunea de stat nord-coreeană nu avea semnal.

Mai târziu, când conferința de presă a lui Donald Trump era transmisă de asemenea în direct de televiziunile din restul lumii, nord-coreeni urmăreau la televizor desene animate educative despre cum trebuie să traverseze strada copiii și apoi un musical despre mineri.

Marți seara, în timpul buletinului de știri al televiziunii naționale a fost transmisă o știre despre întâlnirea lui Kim cu președintele american, dar informația a fost transmisă pe scurt: Tovarășul Kim Jong-un, liderul suprem al partidului nostru, al statului și al armatei, care este și șeful Partidului Muncitoresc din Coreea și al Republii democrate a Coreei a vizitat pe 11 iunie, în timpul unui sejur în Republica Singapore, mai multe locuri”, a transmis crainica.

De remarcat că știrea privind prezența lui Kim în Singapore nu a fost prezentată de Ri Chun-hee, prezentatoare de televiziune devenită celebră în întreaga lume, și care apare pe ecrane pentru a prezenta cele mai importante evenimente din Coreea de Nord.

„Te vom găsi oriunde!”. Trupele cecene ale morții bântuie Europa. Cine sunt oamenii pe care asasinii ceceni îi elimină unul câte unul
Recomandări

„Te vom găsi oriunde!”. Trupele cecene ale morții bântuie Europa. Cine sunt oamenii pe care asasinii ceceni îi elimină unul câte unul

Există, însă, o explicație pentru felul succint în care a fost prezentat summitul la televiziunea nord-coreeană. Potrivit reglementărilor interne, nicio știre referitoare la o vizită efectuată de Kim Jong-un în afara țării nu este transmisă pe tv decât după întoarcerea sa în țară.

Totuși, summitul de la Singapore a fost prezentat de către agenția de știri KCNA, care s-a axat doar pe părțile pozitive ale întâlnirii. De asemenea în ziarele de miercuri dimineață au fost dedicate pagini summitului, fiind publicate mai multe fotografii de la întâlnire.

Summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-a întâlnit marți, 12 iunie, cu dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un. Cei doi lideri au purtat o discuție privată, care a durat circa 40 de minute, iar apoi o a doua, în prezența echipelor de consilieri. La finalul discuțiilor, Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document. Președintele american a vorbit despre relații foarte bune cu liderul de la Phenian și a spus că denuclearizarea Coreei de Nord „va începe curând”


Citește și: Mesajul Angelei Gheorghiu, după ce Gabriela Firea a spus că soprana a acceptat titlul de cetățean de onoare al Capitalei. “A ales să răspundă cu inexactități”


 

Fiica lui Gabi Balint pozează aproape goală și adună sute de aprecieri - GALERIE FOTO
GSP.RO

Fiica lui Gabi Balint pozează aproape goală și adună sute de aprecieri - GALERIE FOTO

Horoscop 22 septembrie 2019. Zi NEAGRĂ pentru mai multe zodii! Cine are parte numai de GHINION
HOROSCOP

Horoscop 22 septembrie 2019. Zi NEAGRĂ pentru mai multe zodii! Cine are parte numai de GHINION