Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Norul de praf saharian a ajuns în România. Cum arată mașinile acoperite de nisipul gălbui și ce ne recomandă medicii

Norul de praf saharian a ajuns în România. Cum arată mașinile acoperite de nisipul gălbui și ce ne recomandă medicii

Miercuri dimineaţă, oamenii şi-au găsit maşinile acoperite cu un strat de praf gălbui. Este vorba despre praful saharian care a ajuns în România, așa cum ANM anunța în urmă cu câteva zile. Medicii ne recomandă ca în timpul fenomenului, să evităm să ieşim din casă şi să nu deschidem ferestrele.

Norul provine în principal din Algeria şi ne putem aștepta ca în aceste zile cerul să fie mai întunecat, iar calitatea aerului pe care îl respirăm va scădea până când norul va trece de țara noastră.

„În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării”, transmie ANM.

Fotografii: Vlad Chirea

Citește și:

VIDEO | Povestea tristă a fetei de 15 ani din Vaslui care a murit de meningită. Boala a răpus-o la 10 zile după ce a fugit de acasă!

 

 
 
Close
Închide