MENIU CAUTĂ
19 Dec. 2017 14:00

Noutăți de la Facebook, la finalul anului 2017. Restricții la Share și Like, plus buton de Snooze

Distribuie

Noutățile de la Facebook, pentru finalul anului 2017. Facebook a anunţat că îşi va modifica algoritmul de rankare al newsfeed-ului astfel încât postările care cer implicarea utilizatorilor de o manieră evidentă să fie din ce în ce mai puţin vizibile.

Atât paginile, cât şi utilizatorii individuali care folosesc aşa-numitele momeli menite să crească implicarea publicului vor fi în curând dezavantajate de algoritmul pe baza căruia este stabilită ordinea postărilor în newsfeed, anunță Digi 24.

Vor fi afectate postări precum cele care cer like-uri, share-uri şi/sau comentarii pentru a participa la diverse concursuri, formulări de genul „Dă like dacă eşti Capricorn' sau „Share dacă ai ochi căprui'…

Astfel, în câteva săptămâni, vor intra în vigoare modificările algoritmului de rankare şi vor penaliza mai tare paginile şi utilizatorii care folosesc momelile amintite în mod repetat.

O altă noutate pe care Facebook o aduce pe acest final de an este aşa-numitul buton de Snooze. Acesta poate fi găsit în meniul contextual asociat butonului cu trei puncte afişat la fiecare postare şi permite reducerea la tăcere (ascunderea postărilor) pentru 30 de zile a unei anumite persoane.

Această funcţie reprezintă o modalitate de a elimina temporar din newsfeed o persoană stresantă, căreia nu vrei să-i dai unfriend.

La începutul lunii decembrie, Facebook a testat o nouă aplicație de mesagerie, numită Instagram Direct, care atacă Snapchat.

De curând, însă, tot traficul de internet către Facebook, Google, Apple și Microsoft a fost redirecționat în mod suspect prin Rusia.


CITEȘTE ȘI…

EXCLUSIV/Magdalena Șerban a locuit cu chirie în centrul Capitalei. Avea doar hainele de pe ea (VIDEO)

Șeful Serviciului Omoruri, în lacrimi vorbind despre legile justiției: „Va trebui să punem pedofilul față în față cu victima'


 

Comentarii