Mergi direct la conținut »
Volodimir Zelenski nu a venit la dezbaterea cu Petro Poroșenko! Președintele ucrainean și-a ironizat adversarul: „A avut timp să se odihnească după vizita în Franța”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Volodimir Zelenski nu a venit la dezbaterea cu Petro Poroșenko! Președintele ucrainean și-a ironizat adversarul: „A avut timp să se odihnească după vizita în Franța”

Volodimir Zelenski nu a venit la dezbaterea cu Petro Poroșenko! Președintele ucrainean și-a ironizat adversarul: „A avut timp să se odihnească după vizita în Franța”

Petro Poroșenko, președintele Ucrainei și unul dintre candidații la un nou mandat pentru șefia statului vecin, a ajuns la Stadionul Olimpic din Kiev, unde Volodimir Zelenski, adversarul său, a propus să se dispute dezbaterea finală de dinaintea turului doi (21 aprilie).

De Răzvan Luțac,

Cei doi nu se înțeleseseră asupra datei, așa că era de așteptat ca Volodimir Zelenski să nu-și facă apariția. Cu toate acestea, mii de oameni s-au strâns  în fața stadionului pentru a-l asculta pe actualul lider de la Kiev.

Dacă Poroșenko a propus data de 14, cu fix o săptămână înaintea scrutinului, la ora 14:14, Zelenski a optat pentru 19 aprilie, cu două zile înaintea duminicii decisive. O dată considerată „mult prea târzie” de Poroșenko.

Petro Poroșenko și-a ironizat contracandidaul din turul al doilea al alegerilor prezidențiale și i-a promis că îl mai așteaptă încă o oră.

„A avut timp să se odihnească după vizita în Franța, îl aștept până la 15.00”, a spus acesta, făcând referire la vizita pe care ambii candidați au făcut-o ieri la Paris.

Poroșenko l-a acuzat pe adversarul rău din cursa prezidențială că este un novice, iar în timpul discursului a continuat ironiile spunând că „nu-mi place faptul că această campanie prezidenţială seamănă cu un film mut”.

La finalul discursului, care a durat o oră, actualul președinte al Ucrainei a spus că „viitorul Ucrainei este în pericol”.

Zelenski, actorul ajuns favorit pentru postul de președinte, e primul în sondaje, unele indicându-l drept președinte cu aproximativ 61% din voturi. Al doilea tur al alegerilor din Ucraina va avea loc pe 21 aprilie 2019.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis


Citește și: 

VIDEO/ Libertatea a fost în satul cu 98% români din Bucovina. „Ce vrem de la alegeri? Să se termine cu războiul”

Incident la alegerile prezidențiale din Ucraina. Soția unui candidat nu s-a regăsit pe lista alegătorilor, deși locuiește la aceeași adresă din 1972!

Imaginile zilei vin din Ucraina. Buletine de vot cât un papirus și mese întoarse invers ca să încapă lista cu toți candidații!

Vitaly Klitschko, fostul pugilist devenit primar al Kievului, a venit pe bicicletă pentru a vota la alegerile prezidențiale din Ucraina (FOTO&VIDEO)

Libertatea a discutat la Cernăuți cu Oleksandr Rîbak, 28 ani, care predă o materie ce-n România e doar la nivel de opțional la patru licee: educație juridică

CORESPONDENȚĂ DIN UCRAINA | Libertatea a pătruns în clădirile din patrimoniul UNESCO de la Cernăuți, a asistat la cursuri de teologie LIVE și a vorbit cu ucrainenii: „Vin să se roage doar la restanțe”

CORESPONDENȚĂ DIN CERNĂUȚI | Ziua papirusului. Imaginile weekendului au venit din Ucraina, unde localnicii au avut de ales președintele din 39 de candidați enumerați pe un buletin de vot lung de-un metru

Close
Închide
  Close