Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > REPORTAJ/ O artistă a transformat dorul de copilărie într-o afacere de succes. Viorica Șerbănoiu pictează globuri cu suflet (FOTO)

REPORTAJ/ O artistă a transformat dorul de copilărie într-o afacere de succes. Viorica Șerbănoiu pictează globuri cu suflet (FOTO)

Pantofi, geci, poșete, lumânări de botez, toate prind viață în mâinile ei, însă în această perioadă magică din an la cea mai mare căutare sunt globurile de Crăciun. "Mi-amintesc de poveștile spuse la gura sobei de tatăl și de bunicul meu... mă gândesc, retrăiesc și pictez".

De Cristina Sterian,

Ideea de a picta globuri i-a venit după ce a văzut oferta unui producător de obiecte decorative de Crăciun. Un glob de sticlă simplu, transparent, dar și dorul de copilărie au făcut-o pe Viorica Șerbănoiu să dorească să-și picteze sufletul pe obiectele care vor umple brazii de Crăciun.

„Proiectul Globuri de poveste este din cel mai adânc loc al sufletului meu: copilăria… E bucuria mea de a duce mai departe ideea de Crăciun, de copil al vremurilor mele și ale părinților și bunicilor mei. Comercial a devenit ulterior pentru că este dorit, oamenii vor să păstreze, sub diverse forme, copilăria”, mărturisește Viorica Șerbănoiu.

Devenită în cele din urmă o afacere profitabilă, bucuria de a picta globuri ține de o anumită stare: nu poate picta obiecte pentru Crăciun vara, așa că în această perioadă este extrem de aglomerată.

„Dacă nu mi-ar trebui o anumită stare sau măcar o anumită temperatură afară acum nu aș mai fi nevoită să pictez zi și noapte globurile comandate. Aș picta tot anul și acum doar le-aș vinde… E clar că rațiunea mea si comercialul ăsta sunt încă în stare latentă”, spune Viorica Șerbănoiu.

Artista abordează, în general, teme de iarnă, dar uneori îi vine să picteze pe globuri și flori. De fiecare dată însă, își aduce aminte de copilărie și de cea mai frumoasă perioadă din viața sa.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

„Pictând, visezi! Când pictez globuri cu copii care se joacă afară, în zăpadă, retrăiesc exact copilăria mea de la țară, ulița copilăriei mele și lacul înghețat unde ne jucam până noaptea cu săniuțele”.

Globurile pictate de Viorica Șerbănoiu au ajuns în Spania, Anglia, Franța, dar și în casele a sute de români. Spune că lucrează cel mult patru pe zi, fiindcă sunt fragile și dificil de manevrat. Modelele și le alege după ce are toate detaliile despre destinatarul globurilor. Prețurile acestora variază în funcție de dimensiuni, fiind în jur de 40-50 de lei bucata.


Citește și:

Poveste impresionantă! Simona a primit un rinichi, apoi, un soț. Viața după transplantul renal pentru prima pacientă operată la Iași

Close
Închide
  Close