Zborul EW9844 a parcurs 1.170 km și se afla deja în spațiul aerian italian când pilotul a fost informat de controlorul de trafic că aeroportul din Olbia nu este deschis traficului comercial.

Piloții aparatului Airbus A320 au sperat 40 de minute că vor primi permisiunea de a ateriza, dar fără sorți de izbândă. Le-a fost propusă varianta Cagliari, aproximativ 120 de kilometri distanță, relatează ziarul italian Corriere della Sera, dar echipajul a optat să se întoarcă la Düsseldorf.

Zbor cu doi pasageri la bord

La bord, în afara echipajului, erau doi pasageri italieni, un om de afaceri și soția lui. Firește, ei au putut respecta măsurile de distanțare socială!

Acest mic tur turistic care a debutat la ora 6.29 a durat în total patru ore și zece minute.

O companie aeriană a reluat zborurile către Italia, dar primul avion s-a întors în Germania, din cauză că aeroportul era închis

Cum s-a întâmplat această neînțelegere? Un purtător de cuvânt Eurowings a declarat pentru CNN că “din cauza crizei epidemice, situația pe numeroase aeroporturi din Europa este dinamică”.

Numărul mare de informații furnizate cu privire la orele de funcționare sau la închiderea aeroporturilor este adesea schimbat în termen scurt. Există și modificări zilnice ale reglementărilor de intrare în spațiul aerian al diferitelor țări.

Purtător de cuvânt Eurowings:

De la ce a plecat confuzia

Confuzia a fost cauzată și de faptul că Ministerul Infrastructurii și Transporturilor din Italia a anunțat redeschiderea aeroportului duminică, 17 mai, dar această decizie a fost anulată în aceeași zi.

Aeroportul Olbia Costa Smeralda este închis până cel puțin pe 2 iunie.

Citeşte şi:

Povestea a doi pacienți asimptomatici din Suceava, care nu reușesc de două luni să scape de COVID-19

LIVE UPDATE Coronavirus în România | 11 decese, printre care și unul de acum o lună, anunțate astăzi. România a înregistrat 146 de noi cazuri

Ministerul Energiei vrea să renunțe la realizarea reactoarelor 3 și 4 cu chinezii. Proiectul costa 6 miliarde de euro

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit