MENIU CAUTĂ

O educatoare din Gorj a scris cu pixul pe fruntea unui copil de patru ani. Femeia e cercetată de Inspectoratul Școlar

Distribuie

O educatoare din Gorj a scris cu pixul pe fruntea unui copil de patru ani. Pentru gestul ei, femeia, care lucrează de 17 ani în învățământ, este cercetată de o comisie din cadrul grădiniței din localitatea gorjeană Bustuchin, dar și de Inspectoratul Școlar. Deși nu a mai fost implicată în acest de incidente, educatoarea riscă diminuarea salariului pe o perioadă determinată.

Unchiul băiețelului de patru ani a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu preșcolarul care a fost mâgzălit cu pixul pe frunte educatoare la grădinița din localitatea Bustuchin, notează digi24.ro.

„Doamna educatoare de la Valea Pojarului a terminat creta de scris pe tablă, cred că a spart şi tabla şi nu mai are pe ce scrie, a ajuns să scrie pe fruntea nepotului meu. Ruşine, doamna educatoare, așa educaţi copiii !”, a scris Aristică Argeșeanu, pe Facebook.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Gorj susțin că incidnetul a avut loc săptămâna trecută, iar educatoarea este cercetată de o comisie disciplinară.

„La Liceul Bustuchin s-a institut o comisie de cercetare disciplinară care va analiza incidentul şi va dispune o sancţiune corespunzătoare pentru doamna educatoare. Doamna educatoare are o vechime de 17 ani, gradul didactic unu, până acum calificatul foarte bine şi nu a mai avut incidente de acest gen. Spune că regretă incidentul. A fost o manifestare fără rost, care lezează un copil şi îl umileşte. Copilul este în vârstă de patru ani”, a afirmat, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

În urma acestor cercetări, educatoarea riscă diminuarea salariului pe o perioadă determinată, au explicat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Educatoarea lucrează la grădiniţa respectivă de la începutul acestui an şcolar.

În luna martie, o educatoare de la o grădiniță din Oradea este acuzată de comportament agresiv față de copiii.

sursă foto: Facebook


Citește și EXCLUSIV / INTERVIU cu jurnalistul care a filmat primele zile ale războiului din Siria: ,,Crimele vor continua încă zece ani”


 

Citește mai multe despre Educatoare și Gorj pe Libertatea.

Comentarii