Mergi direct la conținut »
O femeie bolnavă de Parkinson a murit după ce s-a înecat cu un mic, la Iași
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

O femeie bolnavă de Parkinson a murit după ce s-a înecat cu un mic, la Iași

O femeie a murit după ce s-a înecat cu un mic, la Iași. Femeia avea 71 de ani și era bolnavă de Parkinson, maladie degenerativă care determină și probleme de mobilitate. Bătrâna nu a putut să înghită și a murit sufocată. Paramedicii veniți cu un elicopter SMURD nu au mai reușit să o resusciteze.

De Mihai Niculescu,

Femeia a murit înecată cu un mic, în comuna Cristeşti, Iaşi. Boala ajunsese într-o stare atât de avansată încât femeia avea probleme la înghiţire, fiind nevoită să mănânce doar alimente semisolide sau în formă lichidă. Marți, a încercat să mănânce mici, dar s-a înecat, relatează ziaruldeiasi.ro.

În urma unui apel la 112, la faţa locului a fost trimis un elicopter SMURD iar salvatorii au găsit-o în stop-cardio respirator. Medicii au încercat să o resusciteze, dar într-un final au pronunțat decesul.

Pacienta, o femeie de 71 de ani, suferea de o formă foarte avansată de Parkinson, care îi cauza şi probleme de deglutiţie, astfel că era nevoită să mănânce doar alimente semisolide sau cât mai mărunţite. Aceasta a vrut să ingereze mici şi astfel i-au fost blocate căile respiratorii“, a explicat dr. Anca Hăisan.


EXCLUSIV/Dosarul „Tigrul de platan”, micul monstru care ne poate îmbolnăvi. Toată Europa se chinuie să scape de copacul care atrage insecta, noi îl plantăm abuziv


 

Close
Închide
  Close