Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Drama unei femei bolnave de elefantiazis. Piciorul ei a ajuns să cântărească 60 de kilograme

FOTO | Drama unei femei bolnave de elefantiazis. Piciorul ei a ajuns să cântărească 60 de kilograme

O femeie din Bangladesh, mamă a doi copii, suferă de elefantiazis, iar piciorul ei drept a crescut atât de mare încât în prezent cântărește 60 de kilograme, scrie Daily Mail. 

Piciorul drept al lui Rezia Begum, în vârstă de 40 de ani, cântărește aproximativ 60 kg din cauza bolii elefantiazis, o afecțiune caracterizată prin mărirea foarte mare de volum a unei zone a corpului, în special a membrelor.

Mama a doi, din Bangladesh, Rezia suferă de această condiție încă de la nașterea celei de-a doua fiice, acum 18 ani.

Situația ei a evoluat foarte mult, ajungând acum să nu mai poată deloc să-și folosească piciorul afectat și să depindă în totalitate de familia sa pentru a face orice mișcare. „Am fost ca orice altă femeie normală, dar acum sunt o povară pentru familia mea săracă”, a spus femeia.

În prezent ea este internată în spitalul din Dhaka Medical College din Bangladesh, dar nu a început încă tratamentul deoarece este nevoie de o intervenție chirurgicală și analize suplimentare pentru ca medicii să se asigure că nu îi pun viața în pericol.

Medicii spun, însă, că dacă umflătura se extinde de la picioare la abdomen, îi poate fi fatală.

Cauza stării femeii este încă neclară pentru medici, dar cazurile anterioare de elefantiazis au arătat că tulburarea poate fi cauzată de viermi rotunzi care intră în organism prin intermediul țânțarilor. Elefantiazis afectează în jur de 120 de milioane de oameni la nivel global. Boala se caracterizează prin mărirea masivă a unei zone a corpului datorită obstrucției sistemului limfatic, ceea ce duce la acumularea de fluide în partea afectată a corpului.


Citește și: Caz șocant în România! A corupt sexual o minoră și a încercat să o convingă să-și ucidă părinții


Close
Închide
  Close