MENIU CAUTĂ

O furtună solară s-ar putea îndrepta spre Pământ. Când va avea loc fenomenul și cum ne va afecta

Distribuie

Experţii cred că o gaură coronală care se formează pe suprafața soarelui ar putea sufla vântul solar spre Pământ. Din nefericire pentru planeta noastră, se află direct în fața acestor găuri coronale uriașe. Când particulele solare lovesc atmosfera Pământului, pot provoca "Aurora Borealis" şi "Aurora Australis",precizează Express.

Potrivit site-ului Space Weather, furtuna solară, probabil, o să lovească Pământul pe 3 noiembrie: „Analiștii spun că există o șansă de 45% că pe 3 noiembrie vor fi mici furtuni geomagnetice de clasă G1, când o rafală a vântului solar va afecta câmpul magnetic al Pământului”.

În cele mai multe cazuri, câmpul magnetic al pământului protejează oamenii de radiații, însă furtunile solare pot afecta tehnologia prin satelit. Vânturile solare, care sunt un flux de particule de la soare, pot încălzi atmosfera exterioară a Pământului. Acest lucru poate afecta sateliții aflaţi pe orbită, ceea ce poate duce la pierderea navigației GPS, a semnalelor telefonului mobil și a televiziunii prin satelit. În plus, o creștere a particulelor poate provoca curenți mari în magnetosferă, ceea ce poate duce la o generare mai mare a energiei electrice în liniile electrice, ducând la supraîncărcarea transformatoarelor și a centralelor electrice și la întreruperea alimentării. Cantități mai mari de radiații fac, de asemenea, oamenii vulnerabili la cancer.

Citește și

Țara în care sărăcia le împinge pe mame să-și alunge copiii de acasă. „Nu mai pot să-i mai cresc, nu mai am cu ce”

 

Citește mai multe despre pamant pe Libertatea.

Comentarii