De Mihai Niculescu,

O mină din cel de-al doilea război mondial a fost descoperită în Marea Neagră de o grupare NATO specializată și a fost detonată. Scafandrii militari români au neutralizat bomba într-un exercițiu care a avut loc săptămâna aceasta.

Mina din cel de-al doilea război mondial a fost descoperită în Marea Neagră de gruparea SNMCMG 2, componentă a NATO specializată în detectarea minelor. Navele Divizionului 175 Scafandri, „Grigore Antipa” au executat un exercițiu în perioada 22-25 mai, un exerciţiu de antrenament pe mare, cu scafandri de mare adâncime, scafandri de luptă și personal militar, iar în cadrul acestui exercițiu s-a urmărit identificarea si distrugerea bombei, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale.

Scafandrii de luptă EOD au executat căutarea, identificarea şi distrugerea unei mine marine istorice, din cel de-Al Doilea Război Mondial, descoperită de gruparea NATO, specializată în lupta împotriva minelor – SNMCMG 2”, se arată în comunicat.

Pericolul a fost înlăturat, iar siguranţa navigaţiei în raionul Constanţa 2 a fost restabilită, misiunea scafandrilor militari fiind îndeplinită cu succes, au precizat Forțele Navale.

Scafandrii EOD ai Forţelor Navale sunt specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, acvatice şi terestre şi pot interveni pentru asigurarea navigaţiei pe căile de comunicaţie maritime şi fluviale.


EXCLUSIV/Gabi Hurlup, poliţistul rănit în explozia de la Mihăileşti de acum 14 ani, mărturisire cutremurătoare: “24 mai e a doua mea zi de naştere”


GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală