MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 16:22

O stâncă de 10 tone va fi detonată de pompieri, pe Transfăgărășan. Circulația va fi oprită luni dimineață

Distribuie

O stâncă de 10 tone va fi detonată de pompieri, pe Transfăgărășan. Explozia este programată pentru luni dimineață, pentru că stânca este în pericol să cadă pe carosabil. Circulația va fi restricționată între orele 10-14.

Stânca de 10 tone de pe Transfăgărășan va fi detonată de specialiștii de la ISU Sibiu luni dimineață, iar acțiunea este prevăzută să înceapă la ora 10. Pompierii militari vor fi sprijiniți de angajați de la Secția de Drumuri Naționale Sibiu iar circulația va fi oprită pe o rază de 2 kilometri de zona intervenției.

Luni, 13 august a.c., în intervalul orar 10.00-14.00, specialişti din cadrul ISU Sibiu vor desfăşura o acţiune pirotehnică de derocare a unei stânci, cu o greutate de aprox. 10 tone, care prezintă risc de desprindere, punând în pericol circulaţia rutieră, pe DN 7C Transfăgărăşan, la km 132+700.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestei misiuni, pe toată durata desfăşurării misiunii pirotehnice, se vor lua măsuri de restricţionare a zonei respective pe o distanţă de 2 km.

Trei pirotehnicieni şi cinci pompieri din cadrul ISU Sibiu vor acţiona încărcătura explozivă, prin folosirea trotilului, cu dispozitiv electric de aprindere. La locul evenimentului va fi prezentă o ambulanţă SMURD şi o autospecială de intervenţie pirotehnică.

Secţia de Drumuri Naţionale Sibiu va asigura sprijinul logistic pentru evacuarea materialului rezultat în urma acţiunii de distrugere, iar Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu va asigura restricţionarea circulaţiei pe durata executării acestei misiunise arată într-un comunicat al ISU, preluat de Agerpres.


Programul ”Rezervist Voluntar”, un eșec, ideea de ”flăcău la oaste”, puțin probabilă. Cum acoperă Armata lipsa acută de personal


 

Comentarii