De Răzvan Mihalașcu,

Eimi Haga a folosit o tehnică a luptătorilor ninja, numită „aburidashi”. Timp de mai multe ore, ea a zdrobit boabe de soia pe care le-a pus la macerat pentru a obține cerneala.

Textul scris cu cerneala invizibilă a apărut în momentul în care profesorul a încălzit coala de hârtie pe aragaz, relatează BBC.

E ceva ce am învățat dintr-o carte pe care am citit-o când eram mică. Am sperat să nu aibă altcineva aceeași idee.

Eimi Haga, studentă japoneză

Eimi Haga (19 ani) a mărturisit că a devenit fascinată de istoria luptătorilor ninja, care erau agenți sub acoperire și asasini în Japonia medievală, după ce a urmărit încă din copilărie desene animate cu aceste personaje la televizor.

Tânăra a devenit studentă la Universitate Mie din Japonia și, încă din primul an de facultate, s-a înscris la un curs despre istoria ninja. Profesorul i-a cerut să scrie un eseu despre vizita pe care a făcut-o la Muzeul Ninja Igaryu.

Când profesorul a spus la un curs că va da cea mai mare notă pentru creativitate, am decis ca eseul meu să iasă în evidență. M-am gândit și mi-a venit ideea să aplic tehnica aburidashi.

Eimi Haga, studentă japoneză
Foaia pe care studenta a scris eseul cu cerneală invizibilă

Metoda folosită pentru a obține cerneala invizibilă

Studenta a pus la macerat peste noapte mai multe boabe de soia, pe care le-a strivit și apoi le-a stors într-o pânză. Ulterior, a amestecat extractul din boabe de soia cu apă și abia după două ore de muncă a reușit să obțină concentrația corectă.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Abia atunci a putut scrie eseul cu cerneală invizibilă cu ajutorul unei pensule fine pe „washi”, o coală de hârtie foarte subțire.

Odată ce s-a uscat cerneala, cuvintele au devenit invizibile. Și pentru a fi sigură că profesorul nu aruncă foaia la coșul de gunoi, i-a scris următorul mesaj pe un bilețel cu cerneală normală: „încălziți hârtia”.

Profesorul Yuji Yamada a declarat pentru BBC că a fost foarte surprins când a văzut eseul.

„Am mai văzut texte scrise codat, însă nu am văzut niciodată unul elaborat folosind tehnica aburidashi”, a mărturisit profesorul japonez.

Bărbatul a mărturisit că nu a fost sigur că va putea distinge cuvintele, însă, odată ce a încălzit hârtia pe aragazul de acasă, a reușit să citească eseul studentei.

„I-am dat cea mai mare notă, fără să ezit, chiar dacă nu am citit textul până la final deoarece am zis că nu ar trebui să încălzesc anumite părți din hârtie, în cazul în care presa va descoperi acest lucru și vrea să facă o fotografie”, a explicat profesorul japonez.

foto: BBC

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente