MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Schipor

UPDATE: Fata care s-ar fi aruncat de pe podul de la Cernavodă, căutată pentru a treia zi consecutiv. A trimis un mesaj bizar, înainte să dispară fără urmă

Distribuie

O tânără de 17 ani s-a aruncat de pe pod la Cernavodă. La fața locului a fost trimisă o barcă de la Detașamentul Cernavodă. 

UPDATE 14 noiembrie, ora 10:00: Pompierii din cadrul ISU Constanța au reluat căutările pentru a treia zi consecutiv, ca să o găsească pe Teodora Z, adolescenta care s-ar fi aruncat de pe podul de la Cernavodă. Salvatorii au extins aria de căutare, în speranța că vor da de urma fetei. Nimeni nu știe dacă tânăra s-a sinucis, însă ea a trimis un mesaj bizar tatălui vitreg, care i-a găsit rucsacul pe podul Anghel Saligny din Cernavodă, notează reporterntv.ro.

„Sunt pe podul din Cernavodă, am niște probleme și nu știu ce se va întâmpla cu mine. Vreau să știi că ești singurul în care am încredere să îți trimit mesajul acesta, îmi pare rău că te bag în asta…”, aceasta ar fi o parte din ultimul mesaj al Teodorei adresat tatălui ei vitreg, potrivit sursei citate.

Adolescenta a trimis mesajul unei prietene, care l-a anunțat pe fratele tinerei. Băiatul și-a alertat imedit tatăl, speriat că sora lui ar putea să recurgă la un gest extrem.

„Eu am găsit lucrurile pe pod. Fiul meu cel mare m-a anunțat că ar fi plecat și ar fi venit cu trenul aici, la Cernavodă. Ei stau în Constanța. Mi-a zis: du-te repede pe pod, că Teo a plecat, a trimis un mesaj unui prieten, că e pe pod. I-am găsit doar lucrurile, am căutat-o, am verificat pe sub pod, am zis că poate s-a aruncat pe uscat. Nu am găsit-o”, a povestit, pentru sursa citată, tatăl vitreg al tinerei.

Bărbatul a revenit în zona în care a fost văzută Teodora ultima dată, în speranța că salvatorii vor reuși să o găsească.

Șocați, colegii tinerei și profesorii de la Liceul „George Călinescu” din Constanța spun că nu au observat ca Teodora să fi avut probleme.

Potrivit sursei citate, mama tinerei se află în Statele Unite și a publicat, pe rețelele de socializare, un mesaj prin care își roagă copila să se întoarcă acasă.

Psihologii spun că vârsta Teodorei este una dificilă, fata fiind în perioada în care se maturizează. Apropiații spun că părinții fetei erau despărțiți, Teodora locuia, împreună cu fratele ei, într-un apartament din Constanța.


UPDATE 13 noiembrie, ora 09:00. Căutările tinerei care s-a aruncat în Dunăre de pe un pod la Cernavodă vor fi reluate. Echipele de căutare, printre care se află și mai mulți scafandri, au ajuns la fața locului.

Totodată, mama fetei a postat pe Facebook un mesaj prin care i se adresează direct fiicei sale și o roagă să se întoarcă acasă.

„Vă rog să dați share. Trebuie să o găsim! Este acolo undeva și sigur este speriată”, a scris pe Facebook mama tinerei.

”Dacă vezi mesajul acesta, te roagă mama mult să te întorci înapoi pentru că, ştii bine, noi nu am avut niciodată situaţii pe care să nu le rezolvăm. Şi acestea este un lucru pe care, cu siguranţă, îl vom rezolva. Este ceva trecător”, este mesajul transmis de aceasta.


UPDATE ora 18:20. Odată cu lăsarea întunericului, scafandrii au oprit căutările tinerei de 17 ani care s-a aruncat de pe pod și vor relua operațiunea luni dimineață.

UPDATE ora 16:55. Se pare ca tânăra ar fi trimis unei prietene o filmare. Nu se știe conținutul filmării, însă înregistrarea a alertat familia, iar tatăl ei a plecat să o caute sub pod, unde i-a găsit rucsacul.

Scafandrii o caută în continuare în Dunăre.


Medicii de la Serviciul de Ambulanță Județeană Constanța au fost solicitați să intervină după ce au primit informații că o tânără de 18 ani s-a aruncat de pe podul feroviar la Cernavodă, pe partea cu Borcea. La fața locului a fost trimisă o barcă de la Detașamentul Cernavodă.

La fața locului a venit și tatăl fetei, care afirmă că a găsit rucsacul fiicei sale.

Știre în curs de actualizare. 

Citește mai multe despre barca, Cernavoda și dunare pe Libertatea.

Comentarii