MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 12:16

Criză de soldați în SUA! Tinerii, prea grași pentru a fi înrolați în armată

Distribuie

Foarte mulți tineri americani nu pot face armata pentru că sunt prea grași, arată un nou studiu. În același timp, Pentagonul arată că oamenii obezi, interesați să facă armata, nu vor fi soldați buni pentru că nu vor rezista provocării fizice de pe câmpul de luptă.

”Astăzi, aproape o treime din tinerii americani sunt prea grași pentru a servi în forțele armate”, a spus Samuel Ebbesen, general în retragere. El a mai adăugat că ”este esențial pentru securitatea SUA ca aceia care vor să-și servească țara să răspundă criteriilor de admisibilitate”.

Studiul este intitulat ”Cu o sănătate precară și nepregătiți” și a fost prezentat alături de grupul de reflecție Council for a strong America, alături de directorul pentru recrutare al Pentagonului, generalul Frank Muth, potrivit military.com.

Cercetările efectuate în SUA arată că 71% dintre tinerii americani (cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani) nu pot intra în armată pentru că sunt prea grași sau au o educație precară, au cazierul pătat sau au consumat droguri. 31% dintre tinerii care nu sunt apți de munca de soldat sunt supraponderali.

Și militarii activi sunt afectați de problemele cu greutatea. În 2015, 7,8% erau considerați supraponderali, în creștere cu 73% față de rezultate unui studiu realizat în 2011.


Motivul incredibil pentru care Alex Velea nu poate fi încă tată și-n acte! Castellano a respins notificarea primită de la instanțele din România


FOTO: EPA

Citește mai multe despre armata și obezitate pe Libertatea.

Comentarii