Mergi direct la conținut »
Oaia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru blana stufoasă a murit Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Oaia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru blana stufoasă a murit

Oaia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru blana stufoasă a murit

Chris, oaia merinos care a ţinut prima pagină a ziarelor în 2015 pentru greutatea record a lânii sale, a murit marți, de bătrânețe, la vârsta de aproximativ 10 ani, potrivit îngrijitorilor ei, notează BBC.

De Andreea Radu,

Kate Luke, co-fondatoare şi vicepreşedintă la Little Oak Sanctuary din Canberra, o fundaţie care oferă adăpost unui număr 180 de animale de fermă, a anunțat că animalul a murit pe Facebook, scrie BBC.

„Suntem devastaţi de pierderea acestui suflet prietenos, dulce şi înţelept. Chris deţinea recordul mondial pentru cea mai grea lână”, a precizat organizaţia.

Oaia fusese descoperită în 2015, la marginea capitalei australiene Canberra, luptându-se să meargă sub greutatea lânii sale, care nu mai fusese tunsă de peste cinci ani.

Cantitatea de lână pe care o purta animalul cântărea 40,45 de kilograme, aproape dublu faţă de cele 28,9 kilograme ale lui Big Ben, o oaie din Noua Zeelandă, deţinătoare a recordului anterior, potrivit Agerpres.

După ce povestea lui Chris a devenit cunoscută, sute de oameni s-au oferit voluntari să o adopte, iar blana ei a fost expusă la Muzeul Național din Australia.

Close
Închide
  Close