Mergi direct la conținut »
Bulgaria susține că niciun migrant din Siria nu a trecut granița ilegal. În Grecia, situația este tensionată, aproape 10.000 de oameni încercând să treacă pe teritoriul UE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Bulgaria susține că niciun migrant din Siria nu a trecut granița ilegal. În Grecia, situația este tensionată, aproape 10.000 de oameni încercând să treacă pe teritoriul UE

Dacă la granița dintre Turcia și Grecia este haos, între Bulgaria și Turcia este ceva mai liniște. Oficialii bulgari susțin că niciun migrant sirian nu a trecut până acum și că trupe de jandrmerie au fost desfășuratea de-a lungul frontierei cu turcii.

De Iulian Budușan,

Situaţia la graniţa externă a Uniunii Europene între Turcia şi Bulgaria este calmă duminică, executivul de la Sofia dând asigurări că nici măcar un migrant nu a trecut frontiera ilegal, relatează DPA.

„În acest moment, situaţia este calmă”, a declarat duminică, la Sofia, ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov, într-un interviu pentru televiziunea publică.

Politica Bulgariei trebuie să fie aceea de a nu permite sosirile ilegale de migranţi, a adăugat el.

Bulgaria şi-a întărit deja vineri dispozitivele de securitate la graniţa terestră de 259 de kilometri cu Turcia prin desfăşurarea de trupe ale jandarmeriei.

Karakachanov a precizat că până la 1.100 de militari pot fi trimişi acum la graniţa cu Turcia dacă va fi necesar.

El a evidenţiat că graniţa externă a UE din Bulgaria este bine protejată prin garduri de sârmă ghimpată şi prin camere de supraveghere cu infraroşu.

Ministrul a confirmat că premierul bulgar Boiko Borisov se va întâlni luni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru a discuta despre situaţia din Siria şi problema migraţiei. Ministrul nu a precizat exact unde va avea loc întâlnirea.

Turcia a susţinut duminică faptul că a lăsat peste 75.000 de migranţi să treacă frontiera spre Uniunea Europeană. În schimb, autorităţile din Grecia au informat că poliţia elenă a împiedicat în 24 de ore aproape 10.000 de migranţi să treacă frontiera în regiunea Evros.

Aproximativ 13.000 de migranţi s-au deplasat la frontiera dintre Turcia şi Grecia în urma ameninţărilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, de a da drumul oamenilor să vine spre Europa.

Close
Închide
  Close