Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan (foto), a declarat vineri că propunerea privind un pact pentru bunăstarea românilor, făcută de preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, este ”o sfidare fără margini” pentru orice om de bun simţ care a văzut ani la rând cum agenda guvernamentală ”a fost acaparată de persoane cu probleme penale”.

„După trei ani de zile de secătuit România, premierul ne propune pact pentru bunăstare? Ei au semnat deja un pact pentru bunăstarea clientelei politice, a pilelor şi beizadelelor. Nicio măsura a guvernului Dăncila nu a fost ţintită pe fond pentru bunăstarea romanilor. Ei au urmărit doar profit electoral, împărţirea banilor clientelar şi supravieţuirea la cote de avarie a României. Atât”, a declarat Raluca Turcan pentru Agerpres.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, susţine că singurul pact la care ar putea adera ”cu toată convingerea” ar fi unul referitor la plecarea actualului Guvern, deoarece consideră că PSD ”şi-a atins limitele”, iar un partid care nu mai poate răspunde aşteptărilor cetăţenilor trebuie să treacă în Opoziţie.

„Bunăstare înseamnă să avem autostrăzi şi linii de cale ferată moderne, bunăstare înseamnă să avem spitale în care oamenii intră cu încredere şi ies trataţi, nu cu mai multe boli, aşa cum se întâmplă de ani buni încoace, indiferent de guvernare. Asta vor românii, asta susţinem şi noi”, a mai precizat liderul PMP.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

La rândul său, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că pactul propus este ”un gest politic” și a amintit că, mai întâi, guvernul Dăncilă trebuie să treacă testul votului de încredere din Parlament și pe cel al moțiunii de cenzură.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat că propune partidelor parlamentare să semneze un ”pact pentru bunăstarea românilor”, prin care semnatarii să se angajeze că nu vor promova măsuri de reducere a pensiilor și salariilor și nici de amânare a majorărilor viitoare prevăzute de actuala guvernare. Documentul a fost elaborat de PSD în numele tuturor partidelor și a fost trimis și partenerilor sociali, sindicatele și patronatele.

Citeşte şi:

Viorica Dăncilă propune un ”pact pentru bunăstarea românilor”. Documentul a fost deja scris la PSD și trimis celorlalte partide să-l semneze

Criza politică continuă. PSD nu se grăbeşte să vină cu un nou Guvern, în Parlament, şi aşteaptă decizia CCR pe conflictul premier-preşedinte

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare