De Daniel Ionașcu,

Ziarul citat prezintă un mesaj primit de un client căruia i se transmite că, din data de 1 noiembrie 2019, i se va aplica un abonament de 7 euro.

Orange zice că e ”repoziționare”

Potrivit Orange, scumpirile se vor aplica doar clienților care au abonamente care nu se mai găsesc în actuala ofertă a operatorului.

“Mesajul semnalat face parte dintr-o campanie punctuală de repoziţionare, adresată clienţilor cu pachete de servicii mobile care nu mai fac parte din actuala ofertă comercială. Noile abonamente propuse clienţilor Orange vizați de această campanie oferă beneficii superioare, care răspund mai bine nevoilor de comunicare actuale. Fiind vorba despre o campanie comercială adresată doar anumitor categorii de clienţi, aceasta nu se regăseşte pe site-ul Orange.ro, clienţii vizaţi fiind informaţi punctual prin alte metode de comunicare”, arată reprezentanții Orange, pentru Libertatea.

Nu se spune de la cât la cât e creșterea

Libertatea a întrebat la ce fel de abonamente sunt operate modificările și de la cât la cât sunt majorate abonamentele.

Orange nu a transmis aceste informații, precum nici câți abonați sunt afectați.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Aproape toți operatorii de telefonie din România au anunțat în acest an că vor majora abonamentele, iar principala cauză o constituie Ordonanța 114, care a introdus o taxă de 2% pentru companiile din telecomunicații.

Scumpire pe șest și în primăvară

Orange a mai fost în centrul unui scandal în luna aprile, când a fost acuzată că a scumpit pe șest abonamentele.

La acel moment, abonamentele Orange au fost scumpite cu câte un euro, potrivit Gadget.ro.

Orange Me 10, de 10 euro, a fost transformat în Orange Me 11, Orange Me 15 s-a transformat în Orange Me 16, abonamentul de 20 de euro a devenit de 21.

Cel de 30 de euro a rămas la fel, iar cele de 45 și 55 de euro au fost scoase din oferta online.

Scandalul Vodafone

În urma OUG 114, mai multe companii au scumpit abonamentele de telefonie, internet și cablu.

Grupul Vodafone a fost amendat în primăvară cu 70.000 de lei de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) fix din cauza scumpirii abonamentelor.

ANPC a mai dispus atunci și încetarea acestei practici incorecte.

Vrea să cumpere fostul Romtelecom

Orange este în acest moment în negocieri cu grupul german Telekom pentru preluarea fostului Romtelecom, la care statul mai deține 46% din acțiuni. Achiziția ar veni după ce Vodafone a cumpărat UPC.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre