MENIU CAUTĂ
27 Apr. 2018 16:25

(P) Care sunt avantajele unei centrale performante

Distribuie

În secolul vitezei în care ne aflăm, când lucrurile se schimbă cu rapiditate și nu avem timp să cunoaștem toate avantajele din jur, realizăm că și în cazul unei centrale termice, sunt multe lucruri importante cărora ar trebui să le acordăm importanță. Centralele termice sunt de mai multe feluri, iar atunci cand alegem un model ar trebui să îi știm caracteristicile și proprietățile.

Centralele termice reprezintă sursa de căldură, care se bazează pe conversia unei forme de energie. În prezent sunt utilizate, în funcție de resursele specifice zonei, centralele termice pe gaz, pe lemne sau centrale termice electrice, care utilizează curentul electric. Centralele termice se aleg și în funcție de locul în care urmează să fie montate, în apartament într-un bloc sau la casă.

Cu ce avantaje vine o centrală performantă

O centrală Viessmann este una dintre centralele termice în condensare performante, ideală atât pentru construcțiile noi, cât și în cazul proiectelor de modernizare a echipamentelor existente, datorită eficienței termice. Tehnologia condensării centralei aduce o creștere a puterii căldurii, dar și o eficiență termică mai mare față de alte centrale convenționale.

Centrala termică este disponibilă în două variante de putere: 24 kW și 33 kW și sunt speciale pentru încălzirea și prepararea apei calde menajere cu ajutorul unui preparator instantaneu integrat de apă caldă.

Centrala este recomandată datorită nivelului redus de zgomot atunci când funcționează, dar și datorită componentelor accesibile pe care le are, dacă este nevoie de service ori de întreținere. Are o înălțime aproximativă de 707 mm și face parte din categoria  celor mai joase aparate murale.

Este un echipament economic și eficient datorită eficienței energetice pe care o are, de până la 108% și un domeniu de modulație de până la 1:4. Are o gamă variată de accesorii, care pot fi opționale printre care: ceas analogic programabil pentru un program zilnic, dar și ceas digital programabil pentru un program săptămânal. Termostat de ambianță analogic și cronotermostat digital care se conectează prin cablu, dar și termostat de ambianță și cronotermostat digital comandat prin unde radio.

Are un mod de operare simplu, o automatizare pregătită să se conecteze prin intermediul ceasurilor programabile, dar și a receptoarelor radio și este ideală pentru montat în orice zonă locuibilă deoarece are dimensiuni compacte și zgomot redus.

Tehnica de bază de sistem a centralei Viessmann are inclus tot ce este necesar pentru a oferi o încălzire economică, dar și fiabilă, pentru un confort optim.

Pentru a știi ce tip de centrală termică ai nevoie, trebuie să cunoști tipul casei în care urmează să fie montată, bloc sau apartament, dar și zona în care este amplasată locuința pentru a avea în vedere utilitățile zonei, respectiv rețea de gaze, energie electrică, rețea de apă, canalizare, drum de acces, etc. Care este volumul casei care urmează să fie încălzită, dar și nivelul de încălzire pe fiecare cameră.

Comentarii