MENIU CAUTĂ

(P) Cum poți slăbi eficient?

Distribuie

Există multe modalități de a pierde în greutate. Totuși, multe dintre ele te vor înfometa și nici nu te vor satisface corespunzător. Înfometarea poate fi cel mai mare dușman în lupta cu greutatea, asta dacă nu ai o voință de fier care să nu te facă să renunți imediat la planurile deja stabilite, pe lângă efectele negative asupra sănătății. Succesul unei siluete dorite, în primul rând, constă în menținerea unui stil de viață sănătos, acest lucru însemnând un echilibru între activitatea fizică și alimentația zilnică. Iată aici câteva trucuri ce au țin cont de o alimentație armonioasă.

 

Renunță pe cât se poate la alimentele pe bază de zahăr și amidon în exces

 

Cea mai importantă parte este să renunți, pe cât posibil, la tot ce conține zahăr și amidon. Astfel, zahărul, sucurile îndulcite, faina albă și cartofii prăjiți nu sunt deloc recomandați în dietele de slăbire. Când renunti la consumul acestor alimente, îți reduci apetitul pentru mâncarea în exces, sfârșind, astfel, prin diminuarea caloriilor consumate zilnic. Mai mult decât atât, prin reducerea acestor alimente, organismul tău va înceta să mai ardă carbohidrați, și va începe să furnizeze energie prin arderea depozitelor de grăsime. Un alt beneficiu ce survine automat, prin reducerea aportului acestor alimente dăunătoare, este scăderea nivelului insulinei, oferind astfel posibilitatea rinichilor să elimine excesul de sodiu și apă din organism și astfel reducerea senzației de balonare.

 

Consumă proteine, grăsimi

 

Fiecare din mesele consumate trebuie să conțină surse de proteine, grăsimi și, așa cum am stabilit deja, doar o cantitate scăzută de carbohidrați. Importanța consumării de proteine nu trebuie subestimată. Este dovedit rolul acestora în creșterea metabolismului  cu până la 80-100 de calorii pe zi. Sursele de proteină se găsesc în produsele de origine animală, precum carnea de vită, pui, porc, miel etc, ouă și, nu în ultimul rând,  produsele  pe bază de peste. O dietă ce ține cont de necesarul adecvat proteic poate  reduce, conform statisticilor, gândurile obsesive despre mâncare cu 60%, poate reduce dorința consumului alimentelor de tipul snacks-uri, pe timpul serii,  oferindu-ți  senzația de sațietate cu doar câteva calorii consumate zilnic, deci nu uita să adaugi în dieta ta și proteinele atât de importante organismului. Sursele de grăsimi pot fi găsite în produse precum unt,  ulei de măsline, ulei de nucă de cocos sau ulei de avocado.

 

Ține cont de câteva  trucuri

 

  • Consumă un mic dejun bogat în proteine
  • Evită dulciurile și sucurile îndulcite
  • Bea apă cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă- unele studii arată că un astfel de obicei poate crește pierderea în greutate cu până la 44% pe o perioadă de 3 luni.
  • Completează-ți dieta cu suplimente alimentare de calitate – vezi aici produse precum Visislim, acesta fiind benefic în îmbunătățirea metabolismului și creșterea senzației de sațietate.
  • Consumă alimente bogate în fibre solubile – aceste alimente sunt de ajutor, în special, pentru persoanele care se confruntă cu grăsimea abdominală.
  • Consumă ceaiuri și cafea – conținutul de cafeină mărește metabolismul cu până la 3-11%.
  • Mănâncă ușor – cei care mănâncă repede sunt afectați mai ușor de excesul de greutate. Mâncatul într-o manieră lentă îți va face organismul să elimine hormonii implicați în procesul de slăbire.

 

Comentarii