MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 11:43

(P) Revelion al liniștii și spiritualității, în Țara Sfântă

Distribuie

Israelul, o destinație turistică tot mai căutată în ultimii ani, adăpostește unele dintre cele mai renumite atracții istorice și religioase din lume, motiv pentru care se găsește în topurile destinațiilor de pelerinaj pentru credincioși și nu numai. Turiștii din toate colțurile lumii vin să descopere locurile unde s-au petrecut evenimentele majore cunoscute ale religiilor evreiești, musulmane și creștine, însă Țara Sfântă este chiar mai mult decât o destinație religioasă.

Frumusețile naturale și peisajele desăvârșite, orașele moderne pline de viață și numeroasele atracții pe care le adăpostește au făcut din Israel o destinație potrivită chiar și pentru Revelion. Europa Travel te invită să întâmpini Noul An, într-un circuit complet în Israel, prilej să descoperi orașele ce răsună de petreceri și evenimente speciale, din Tel Aviv și până în Ierusalim.

Atracții UNESCO și simboluri ale Israelului

Una dintre cele mai de seamă atracții din Israel este cu siguranță Ierusalim, ale cărui ziduri își plâng durerea și șoptesc povestiri vechi de milenii. Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, orașul vechi al Ierusalimului a fost epicentrul cultural, religios și istoric al lumii de mii de ani. Împărțit în patru cartiere, cel musulman, cel creștin, cel armean și cel evreiesc, orașul vechi este plin de situri desprinse din paginile Bibliei, cum ar fi Muntele Templului, Orașul și Mormântul lui David sau „Camera de sus”, locul unde s-ar fi ținut Cina cea de Taină.

La fel de importantă pentru religie este și Masada, de asemenea parte a Patrimoniului UNESCO, ce marchează locul în care 1000 de rebeli evrei au participat la unul din episoadele finale ale Marii Revolte împotriva Romei în urmă cu două milenii. Tragica poveste ne spune că, în loc să lupte, rebelii au ales să se sinucidă, iar peisajul care dăinuiește peste oraș este la fel de dramatic ca și istoria sa. Palatul lui Irod are o vedere spre un defileu imens și spre întinderea Mării Moarte, iar totul în jur este copleșitor.

Alte locuri interesante pe care să le descoperi

Turismul în Israel s-a dezvoltat tot mai mult în ultimii ani, așa încât pelerinajul religios nu mai este singurul motiv pentru care această destinație de vacanță a ajuns în topuri. Vei găsi aici și orașe moderne, plaje minunate, stațiuni populare cu viață de noapte vibrantă și numeroase alte atracții fascinante. De neratat sunt Grădinile Bahai din Haifa, despre care se spune că sunt cele mai frumoase din lume, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Grădinile suspendate pe 19 terase se întind până pe panta nordică a Muntelui Carmel.

Tel Aviv, centrul cultural al țării, se mândrește cu numeroase oportunități de divertisment, petreceri pe plajă și în cluburi de noapte, fiind considerat un loc unic în întregul Orient de Est. Chiar lângă Tel Aviv, vechiul oraș Jaffa, care își are rădăcinile în vremuri biblice, este unul dintre cele mai vechi orașe din bazinul mediteranean. Situat pe o stâncă ce iese din mare, orașul adăpostește o gamă largă de atracții, de la moschei și biserici la muzee, galerii, restaurante și baruri.

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Circuite Revelion 2019

Circuit Revelion Israel – Tara Sfanta – Tarif: 549 Euro/persoana, 7 nopti in Bethleem, cazare cu mic dejun si cina,  la hotel 4*, transport avion, tururi si transferuri cu autocar conform programului,  ghid local, asistenta turistica. *Bonus – cina festiva de Revelion! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii