MENIU CAUTĂ
11 Iun. 2018 18:09

(P) Vacanță la Marea Egee. Kusadasi, dincolo de imperiul all inclusive

Distribuie

Atrași de mirajul pachetelor all inclusive, tot mai mulți turiști își petrec concediul în stațiunile turcești unde relaxare o pot găsi foarte ușor în cadrul resorturilor moderne, dar și pe plajele generoase premiate cu ”Steag Albastru”. Însă dincolo de acest aspect, Turcia reprezintă o destinație perfectă chiar și pentru pasionații de istorie, datorită numeroaselor situri arheologice aflate aici.

Una dintre cele mai populare destinații turcești de pe coasta Mării Egee, Kusadasi este un oraș ce se împarte între tradiție și modernitate, fiind binecuvântat prin peisaje, oameni frumoși și atmosferă cu iz oriental. Să faci shopping în bazar, să iei cu asalt plajele cu nisip fin, să practici sporturi nautice sau pur și simplu să colinzi împrejurimile orașului în căutarea atracțiilor istorice … sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura într-un sejur de 6 nopți cu autocarul în Kusadasi, de la turoperatorul Europa Travel.

Centrul istoric și Insula Porumbelului 

O plimbare la pas în centrul orașului Kusadasi îți scoate în cale o mulțime de obiective turistice, dar și taverne pescărești. Imediat lângă port domnește Caravanseraiul ridicat de otomani în anul 1619 și transformat astăzi în hotel și centru de expoziții și târguri tradiționale.

La mică distanță de Caravanserai se găsesc băile otomane unde poți să te răsfeți pentru câteva ore, pășind pe urmele vechilor sultani ce considerau hammam-ul locul de curățire sufletească și trupească. Răsfățul este asigurat la masaje cu uleiuri aromatice, băi în spumă de săpun negru și saună umedă ori uscată, în funcție de preferințe.

După ce ai parcurs la pas centrul istoric, ai făcut shopping în bazar și ai admirat portul pitoresc, poți traversa pe istmul până la insulița Pigeon unde se află o fortăreață din piatră, ridicată de bizantini pentru a apăra intrarea în port de atacurile piraților. Pentru că multă vremea, zona a fost părărită, tot mai multe păsări au poposit aici, astfel zona și-a primit supranumele de Insula Porumbelului.

La numai 20 de minute de centrul orașului, dolmusul te conduce spre Plaja Doamnelor –  Ladies Beach este cea mai spectaculoasă fâșie de nisip din Kusadasi, și singurul loc unde în timpul otomanilor femeile aveau voie să facă plajă. Nisipurile fine sunt perfect încadrate de palmieri, iar golful Kadinlar Denizi ori altfel spus Marea Femeilor are ape turcoaz și limpezi, pline de stânci de corali și bancuri de pești.

Atracții din împrejurimile orașului Kusadasi

La numai 3 km distanță de populara stațiune, pasionații de istorie pot vizita situl arheologic Pygale, unde încă mai pot fi observate vechile ziduri de apărare și pietrele de temelie ale celui ce se crede că a fost Templul Zeiței Munkya, protectoarea vechiului oraș Pygale.

Considerat cel mai bine conservat oraș antic de pe coasta Mediteranei, Efes poate fi explorat în excursii opționale alături de Europa Travel. Întreaga zonă este un muzeu în aer liber cu valoare inestimabilă și protejat la nivel mondial de către UNESCO. Aici s-a aflat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice: Templului lui Artemis și tot în acest sit vei găsi ruinele Bibliotecii lui Celsius, a treia cea mai mare bibliotecă antică de pe mapamond.

După lecțiile lungi de istorie de la Efes, evadează jumătate de zi la Pamukkale – Castelul de Bumbac cu ape termale și terase calcaroase vechi de mii de ani, cu peisaje unice și atmosferă de basm.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Kusadasi

Hotel Dabaklar 4* – Kusadasi – tarife de la 119 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii