Palatul Parlamentului, sau Casa Poporului cum mai este numit, este închis în contextul în care în anul 2018 numărul turiștilor care au venit în București a crescut față de anul 2017.

Pe site-ul Camerei Deputaților se arată că ”În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, sălile Centrului Internațional de Conferințe vor găzdui lucrările Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

În această perioadă, vizitarea Palatului Parlamentului va fi posibilă doar sub forma unor tururi restrânse și doar într-un număr redus de zile. Locurile limitate puse la dispoziție pentru lunile ianuarie – februarie 2019 au fost deja rezervate”.

Totuși, atunci când cineva sună la numărul de rezervări i se spune că până pe 1 iulie nu se poate vizita instituția.

Prețul unui bilet standard este de 40 lei/persoană pentru adulți, 20 lei/persoană pentru studenții cu vârstă între 19 și 26 ani, cu carnet de student vizat, și 10 lei pentru copii.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistica in primele 11 luni din 2018 au însumat circa 12 milioane, în creștere cu 6,4% fata de perioada similara din 2017, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistică.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontiera, au fost în 2018 de 10,874 milioane, în creștere cu 7,5% față de aceeași perioada a anului trecut.

De asemenea, experții în turism susțin că în cele șase luni în care țara noastră deține președinția UE numărul străinilor care ajung în Capitală va creștere mai mult. De altfel, un consilier general a propus un proiect care prevede promovarea turistică a Bucureştiului pe perioada cât România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europenea. „Pentru a profita de oportunitatea pe care aceste şase luni ni le oferă trebuie să oferim turiştilor care vin în Bucureşti în această perioadă veritabile experienţe în funcţie de ceea ce-i interesează pe ei şi-n funcţie de locurile şi evenimentele cele mai bune pe care Capitala României le poate oferi. Astfel, instituţiile Primăriei Municipiului Bucureşti vor dezvolta experienţe în funcţie de specificul activităţilor lor, în care să îmbine elementele cele mai frumoase de promovat din viaţa bucureşteană cu elemente ale Uniunii Europene. Aceste experineţe oferite turiştilor sunt menite să arate frumuseţea turistică, socială, culturală a Bucureştiului şi a României”, se arată în proiectul propus de Tudor ”Tudy” Ionescu.


Citește și: EXCLUSIV / Cum a ajuns belgianul Thierry Van Cleemput antrenorul Simonei Halep. Australianul Darren Cahill l-a vrut pe Sven Groeneveld


 

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative