MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 18:18 , de Theodor Istrate

Panică la Judecătoria Vaslui. Un deținut care cerea eliberarea condiționată s-a prăbușit în sala de judecată și a fost dus de urgență la spital

Distribuie

Incidentul s-a petrecut joi după-amiază, într-o sală a Judecătoriei Vaslui, când unui deținut de la Penitenciarul Iași care cerea eliberarea condiționată a căzut brusc din picioare. Preluat de o ambulanță SMURD, bărbatul de 40 de ani a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii au constatat, în baza analizelor medicale, că ar fi simulat starea de lipotemie.

Bărbatul era închis la Penitenciarul Iași pentru fapte grave de violență.

Aflat la Judecătoria Vaslui, deținutul s-a prăbușit din picioare, în stare de inconștiență, în zonă specială destinată persoanelor încătușate, în timp ce magistrații Judecătoriei Vaslui interogau un alt deținut.

În consecință, judecătorul a dispus suspendarea proceselor și i-a solicitat grefierei să-l anunțe pe unul dintre jandarmii de serviciu aflat în holul instituției. Ulterior, a fost solicitată intervenția unei ambulanțe.

„În momentul în care echipajul nostru a ajuns la locul solicitării, persoana pentru care s-a cerut sprijin medical era conștientă și cooperantă. După acordarea primului ajutor, bărbatul a fost transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, a declarat, joi, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene.

În urma investigațiilor făcute la Unitatea de Primiri Urgențe a unității medicale vasluiene, medicii au constatat că deținutul de 40 de ani ar fi simulat starea sa de lipotimie. În consecință, au decis externarea imediată a persoanei private de libertate.

Citește și: Surse: Salariul minim va fi majorat doar pentru cei cu studii superioare, nu și pentru cei cu 15 ani vechime

Citește mai multe despre instanta pe Libertatea.

Comentarii