Gilbert a declarat că gestul i s-a părut iniţial ”foarte ciudat”, însă a spus că speră ca păpușa să inspire fetele tinere să lucreze în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM).
Sunt pasionată de inspirarea următoarei generaţii de fete în cariere STEM şi sper că acei copii care văd păpuşa mea Barbie mea vor realiza cât de importante sunt carierele ştiinţifice pentru a ajuta lumea din jurul nostru.
Sarah Gilber:
”Dorinţa mea este ca păpuşa să le prezinte copiilor cariere de care ar putea să nu fie conştienţi, cum ar fi cea de vaccinolog”, a adăugat cercetătoarea britanică.
Sarah Gilbert este profesor de vaccinologie britanic la Universitatea din Oxford și cofondator al Vaccitech. Ea a ajuns la Oxford în 1994 pentru a lucra cu Adrian Hill, membru senior al echipei, la parazitul malariei, plasmodium.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Echipa de la Oxford a început să lucreze la vaccinul COVID în dimineața zilei de 11 ianuarie 2020, la doar câteva ore după ce oamenii de știință din China au publicat prima secvență genetică a virusului.
Cercetătorii au conceput o modalitate de a face vaccinul la scară industrială și a înființat un consorțiu de producători care să îl producă în Marea Britanie, Olanda, India și China.
În câteva săptămâni, Oxford a avut vaccin utilizabil pentru teste de laborator. Până în martie 2020, facilitățile se pregăteau să facă zeci de milioane de doze înainte să știe cineva dacă vaccinul funcționează.
La începutul lunii aprilie 2020, Oxford avea suficient vaccin pentru a lansa studii clinice.