13 Feb. 2018 12:50 , de Valentina Postelnicu

Parlamentul a aprobat ridicarea unui monument dedicat eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial

Distribuie

Parlamentul a aprobat, cu 275 de voturi "pentru", ridicarea unui monument dedicat eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial. Votul este final, astfel că legea merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis. 

Potrivit proiectului de lege, care a fost adoptat de deputați în calitate de for decizional, monumentul va fi construit în municipiul Bucureşti.

„Construirea şi inaugurarea monumentului se realizează de către Ministerul Apărării Naţionale în termen de 18 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Prevederile acestei legi se îndeplinesc cu consultarea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti de România – Cultul Mozaic. Ministerul Apărării Naţionale va elabora un proiect de hotărâre a Guvernului privind înscrierea monumentului în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. De Ziua Eroilor, Ministerul Apărării Naţionale şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic organizează la monument o ceremonie de comemorare a eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial”, se mai arată în proiect.


Citește:

O mare suprafață din Pădurea Băneasa, scoasă la vânzare pe OLX. Ce ar putea să 'crească' în locul copacilor

Loading...
Comentarii