De Adriana Oprea,

Duarte avea 54 de ani, locuia în Paris și deținea mai multe firme în Cluj-Napoca, dar venea în București aproape săptămânal, pentru a întreține relații sexuale cu minori. Copiii proveneau dintr-un centru de plasament din Sectorul 4, iar cel care le făcea cunoștință cu pedofilul francez era un alt minor, care fusese racolat în trecut de către bărbat.

pedofilul francez Pierre Duarte
Pierre Duarte

L-a invitat să vină la hotelul (…) pentru a întreține relații sexuale orale cu un bărbat pe nume Pierre și că, în schimb, va fi remunerat cu suma de 200 de lei.

Declarația unuia dintre minori:

În schimbul favorurilor sexuale, copiii primeau de la pedofilul francez sume cuprinse între 200 și 500 de lei, dar și diverse cadouri, ceasuri, laptopuri sau haine, cu care ei se întorceau în centrul de plasament. Cei din centru au văzut aceste daruri scumpe, au bănuit că ceva e în neregulă și au sesizat poliția.

Presiuni asupra victimelor, ca să-și schimbe declarațiile

Pe 12 ianuarie 2017, francezul a fost prins în fragrant în apartamentul pe care el îl închiriase în centrul Capitalei. Băiatul de 15 ani care era cu el le-a declarat anchetatorilor că a primit bani pentru a întreține relații sexuale.

Pierre Duarte a fost atunci reținut pentru 24 de ore și apoi pus în libertate de procurori, sub control judiciar, deși el recunoscuse parțial acuzațiile. Francezul le-a spus anchetatorilor că a întreținut relații sexuale cu băiatul cu care era când a fost prins, dar că nu a știut că era minor.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

În martie 2017, Duarte a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor. Câteva zile mai târziu, Judecătoria Sectorului 1 i-a revocat și măsura controlului judiciar. Duarte era astfel liber, fără niciun fel de restricție impusă.

În noiembrie 2017, Libertatea dezvăluia, în exclusivitate, citând surse din anchetă, că afaceristul francez încerca să-i determine să-și schimbe declarațiile pe băieții care povestiseră că au întreținut relații sexuale cu el.

Pierre Duarte

Anchetatorii au aflat că Duarte a luat legătura și cu primul minor pe care-l abuzase sexual și care, ulterior, se ocupa de racolarea victimelor.

După ce a fost chemat la poliție, Duarte Pierre l-a întrebat prin intermediul unei conferințe telefonice, la care a participat și un avocat, ce anume a vorbit despre actele sexuale întreținute în toamna anului 2015. În decursul convorbirii, avocatul i-a spus minorului să își schimbe declarația, în sensul de a nega faptul că cei doi au întreținut acte sexuale în toamna anului 2015.

Surse din anchetă;

Duarte a obținut rejudecarea cazului

În aprilie 2018, Duarte a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată.

Procurorii ceruseră plata unor daune morale către victimă, iar instanța a fost de acord cu suma de 3.000 de lei.

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație
Recomandări

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație

Dar în octombrie 2018, Curtea de Apel București a desfiinţat sentinţa penală și a trimis cauza, spre rejudecare, la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Acolo, procesul a fost reluat de la zero.

În luna iulie a acestui an, instanța a decis aceeași pedeapsă: 1 an şi 6 luni de închisoare. Francezul a fost obligat să plătească și 12.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Minorul care era persoana vătămată în dosar a anunțat că „renunță la pretențiile civile formulate prin acțiunea civilă exercitată de reprezentantul Ministerului Public”. 

Duarte a atacat din nou decizia. Zilele trecute, Curtea de Apel București a anunțat că-i respinge apelul, ca nefondat.

Decizia de condamnare a francezului la 1 an și jumătate de închisoare a rămas astfel definitivă.

Duarte a fost dat în urmărire de poliție, pentru a fi dus în spatele gratiilor.

Citeşte şi:

Acuzații grave ale procurorilor: liderul PSD Arad cerea ca mita din dosarul de corupție de la DRDP Timișoara să fie trimisă direct la casieria organizației județene

DIICOT a clasat dosarul Rompetrol II și a ridicat o parte a sechestrului. Reacția procurorului general al României, Bogdan Licu

„Nu, doamna doctor, dificil e pentru părinții care și-au pierdut bebelușii!”. Adriana Nedelea, dialog incredibil cu un medic IML care a spus că e dificil să se facă o expertiză legală pentru copiii morți

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie