Camera Deputaților a transmis, la o solicitare oficială a ziarului Libertatea, că până în prezent, la nivelul instituției sunt 478 de persoane beneficiare ale indemnizației pentru limită de vârstă, prevăzută de Legea nr. 96/2006  privind Statutul deputatilor și al senatorilor, republicată.

”În luna iunie 2017, suma brută totala aferentă acestor indemnizații a fost de 1.358.148 lei, sumă plătită la zi, integral”, arată Camera Deputaților.


Margareta Pâslaru, umilită de francezi! Ce-a ajuns să facă după ce aceștia au râs de ea


Instituția mai menționează că fondurile alocate prin Legea bugetului de stat pe anul 2017 asigură finantarea indemnizatiilor pentru foști demnitari ai statului, până la finele lunii iulie 2017.

”Pentru a putea acoperi plata acestor drepturi pana la sfârșitul anului 2017, Camera Deputatilor va solicita, la rectificarea bugetară, suplimentarea articolului bugetar mentționat, cu suma de 12.300.000 lei”, transmite Camera Deputaților.

Câți bani vor lua în plus, din luna iulie, foștii aleși: De la 1.000 de lei la 4.000 de lei

În total, în acest moment sunt în plată, atât la Camera Deputaților cât și la Senat, peste 700 de pensii speciale ale foștilor parlamentari. După intrarea în vigoare a legii salarizării unice, aceștia vor primi sume consistente, în plus, la pensie. Astfel, aleșii cu un singur mandate, care aveau  o pensie de 2.032 de lei – vor primi, din luna iulie, 3.445 de lei.

Mai mult cresc pensile celor cu mai mult de un mandat în Legislativ. Astfel, aleșii cu două mandate, care primeau, lunar, 4.064 de lei  vor primi de acum înainte 6.890 de lei. Cea mai mare creștere va fi la cei cu trei mandate, a căror pensie crește cu 4.000 de lei. Astfel, dacă înainte aceștia luau de la stat 6.096 de lei, acum vor încasa, lunar, 10.335 de lei.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Fostul Parlament a adoptat, pe final de mandat, un proiect de lege care introducea pensiile speciale ale parlamentarilor. Nu beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie prevăzută la art. 289 – 291 din Legea Codului Penal.

Ce alte pensii de serviciu sunt în România

În România, nu doar parlamentarii au pensii speciale, adică o sumă de bani pe care o primesc, lunar, pentru activitatea pe care au avut-o în Legislativ, pe lângă pensia normal de la bugetul statului.

Într-o notă transmisă de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), pentru intervalul ianuarie-martie 2017, erau înregistrate 151 de cereri pentru înscriere la pensie de serviciu în baza unor legi speciale.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Astfel, primesc pensii special magistraţii, aviatorii, parlamentarii, diplomaţii, auditoria publici externi, grefierii,

În plus, beneficiază de pensii de serviciu: corpul diplomatic şi consulatele României , funcţionarii publici parlamentari, personal aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, procurorii şi judecătorii-, personal auxiliar al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, Curtea de Conturi.


Ce-a pățit ANDRA aseară pe scena din Sibiu. Artista l-a sunat imediat pe soțul ei

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu