De Adriana Oprea,

Procurorii de la lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal „in rem” pentru înşelăciune.

„Dosarul a fost deschis în urma unor plângeri depuse de persoane care nu sunt beneficiari ai tratamentului şi prescripţiilor domnului doctor”, a declarat, pentru Libertatea, avocatul medicului, Dragoş Decuseară.

Avocatul lui Cacovean: „Percheziția a fost nelegală”

Libertatea a dezvăluit joi, 19 martie, că o farmacie ce aparține familiei medicului Adrian Cacovean vinde un produs homeopat despre care pretinde că ar avea succes în combaterea coronavirus.

A doua zi de dimineaţă, poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliul şi la cabinetul medicului. 

„Domnul procuror, fără să prezinte nicio învinuire, nu a adus la cunoştinţa persoanelor percheziţionate nici infracţiunea pentru care sunt cercetate, nici limita în care se poate face percheziţia, nici scopul percheziţiei”, susţine avocatul Decuseară.

„Atâta vreme cât nu are vreo calitate în dosar, de suspect sau de inculpat, nu e obligatoriu să i se aducă la cunoştinţă. Dosarul are un caracter secret”, ne-a declarat procuror Rodica Nițescu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Avocatul lui Cacovean susţine că „percheziţia a fost nelegală” şi că, „deşi mandatul a fost corect şi cinstit dat de către judecător, el a fost pus în practică împotriva literei şi spiritului legii. Scopul a fost împiedicarea dr. Cacovean să profeseze”.

Citeşte şi:

Zi neagră pentru marile spitale: după „C.C. Iliescu”, și Spitalul Militar din București are cazuri de personal cu COVID-19

DOCUMENT OFICIAL | Spitalul din Suceava intră mai repede în Scenariul 4. Personalul medical netestat și asimptomatic chemat la muncă

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente