Petre Daea, ministrul agriculturii, a explicat azi de ce a explodat prețul cartofilor. Dintre toate produsele alimentare, cel mai tare s-au scumpit cartofii, cu 32,33 la sută. Ministrul a spus că aceste creșteri se datorează faptului că legumele au fost ținute în depozite peste iarnă și e normal să crească prețurile. 

„Fermierii i-au ținut în depozite cu temperatură controlată aproape un an ca să-l aducă pe masa consumatorului pe tot timpul anului. Este normal, este firesc, și dacă luați analiza prețurilor din ultimii ani, o să vedeți aceeași tendință și același comportament pe piață”, a precizat Daea.
Ministrul Agriculturii a spus că roșiile sunt și mai ieftine, și mai bune decât cele de la Bruxelles. El a precizat că a găsit în județul Olt roșii românești cu 8 lei kilogramul.
„M-am oprit aici, în Olt, tomatele erau 8 lei kilogramul, când toată iarna a stat în solar, când toată iarna a păzit vremea, când toată iarna a băgat lemne ca să poată să aducă aceste tomate pe piață. Am văzut prețurile la Bruxelles, de fiecare dată când mă duc la Bruxelles și în alte țări străine mă duc să văd care este piața și acolo, este de trei ori mai scumpă decât în România.
Bine, puteți să-mi spuneți că-s veniturile altele, dar produsele sunt aceleași, iar gustul tomatelor românești și valoarea lor este extraordinară”, a susținut Daea.
Majoritatea mărfurilor alimentare şi nealimentare, dar şi a serviciilor, s-a scumpit în România, în luna aprilie faţă de luna martie a acestui an, cele mai importante creșteri ale preţurilor fiind înregistrate în cazul cartofilor (+4,75%), potrivit datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică.
Comparativ cu luna decembrie 2018, din categoria mărfurilor alimentare, cel mai mult s-au scumpit în aprilie cartofii, cu 32,33%.
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.