Mergi direct la conținut »
Petreceri de "Adio" pentru fumători. Ce cluburi organizează party-uri în ultima zi în care se poate fuma în spaţii închise
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Petreceri de „Adio” pentru fumători. Ce cluburi organizează party-uri în ultima zi în care se poate fuma în spaţii închise

Pentru a celebra aşa cum se cuvine ultima zi în care fumătorii îşi pot consuma viciul, în club, câteva localuri din Bucureşti s-au gândit să organizeze petreceri de... "Adio fumat".

De Clara Vacaru,

Unul dintre aceste localuri este Drunken Lords. „Pe 15 martie, în Drunken Lords, de la ora 19:00, te invităm să închinăm, împreună, un pahar în “memoria” dreptului la fumat. Cu ţigări de foi, cu trabucuri, cu pipe, cu ţigări la bucată, cu tutun întors, cu orice ai de fumat, vino alături de noi în “mişcarea de rezistenţă” Drunken Lords. Cu inconfundabilele jobene Drunken Lords, cu un pahar de Jameson Irish Whiskey în mână şi cu gândul la vremurile de demult, vom depăna amintirile de pe vremea când fumatul unui trabuc era un gest considerat exclusivist, remarcat, rezervat bărbaţilor cu prestanţă”, se arată într-un comunicat, postat pe Facebook de către respectivul local.

Restaurantul „Lacrimi şi sfinţi” organizează, marţi… prohodul fumatului. „Ultima țigară uitată într-un colț pe-o etajeră! Marți, 15 martie, Prohodul Fumatului, tragem ultimul fum pătimaș și ucigaș, la interior de crâșmă. La ora 23.59 oropsitul viciu va fi îndesat în scrumieră pășind în istorie. Așadar, de vreți să mai simțiți odată, aerul cârciumii, ăla rău, în care s-au chinuit poeții să scrie, pictorii să viseze și muzicanții să se-mbete, vă așteptăm să vă țineți o masă dosnică. Lăutarii o să cânte de jale, momițele o să sfârâie-n tigaie. Să nu fiți triști căci încă există vicii de interior legale. Vă recomandăm Feteasca Albă”, este anunţul de pe Facebook al restaurantului.

Alte localuri, cum ar fi E-Varză, organizează concerte în prima zi în care nu se mai fumează în cluburi. Ionuţ Leopea, solist al trupei FolkFrate!, va cânta aici chiar pe 16 martie şi va trebui să se abţină, pentru prima dată, să fumeze în timpul concertului. „Este un moment important pentru toată lumea, să vedem cum putem rezista fără să fumăm sau cum e să petrecem până dimineață și să nu ajungem acasă ca de la afumătoare. Oricum ar fi, FolkFrate! vă așteaptă pe toți la un concert special, că e o zi specială, în care fumători și nefumători petrec pe cinste. Sunt sigur că toată lumea se întreabă dacă voi rezista la un concert fără să fumez, așa că ne-am gândit să testăm încă din prima zi. Chiar și eu sunt curios„, a spus artistul.

Aproximativ cinci milioane de români fumează. Începând din 16 martie, cine va fi prins fumând în cluburi, baruri, la birou, în magazine sau restaurante
poate primi o amendă de până la 500 lei, iar proprietarii spaţiilor riscă suspendarea activităţii.

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
Close
Închide
  Close