Mergi direct la conținut »
PICCJ a declanșat verificările privind modalitatea de gestionare a crizei pestei porcine
Ştiri Libertatea > Ştiri > PICCJ a declanșat verificările privind modalitatea de gestionare a crizei pestei porcine

PICCJ a declanșat verificările privind modalitatea de gestionare a crizei pestei porcine

Procurorii de la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din PICCJ au declanșat, de luni, verificările privind modalitatea de gestionare a crizei pestei porcine, respectiv a metodelor de prevenire și de combatere a fenomenului, care are cote alarmante la acest moment în România.

De Cătălin Lupășteanu,

Concret, spun surse judiciare pentru Libertatea.ro, de luni a început verificarea legislației în domeniu, după ce parchetul a fost sesizat. Totodată spun sursele citate procurorii vor solicita și documentația necesară instituțiilor care au drept atribuții prevenirea, controlarea și combaterea unui astfel de fenomen.

Potrivit acelorași surse ar fi existat și plângeri ce au stat la baza acestor verificări, dar acestea nu au oferit detalii referitoare la cei ce le-au formulat.

Până la momentul publicării acestei știri Parchetul instanței supreme nu a avut o reacție oficială privind demararea unor astfel de verificări.

Iohannis intervine

Iohannis cere Guvernului să intervină urgent pentru stoparea extinderii pestei porcine. Totodată, preşedintele cere Executivului să despăgubească rapid producătorii afectaţi de virusul PPA.

Într-un comunicat transmis miercuri, şeful statului spune că „din cauza modului defectuos în care este gestionată această situaţie de criză, Guvernul PSD i-a împins pe producătorii autohtoni în pragul falimentului”.

Preşedintele critică Guvernul şi spune că acesta este „incapabil să gestioneze situaţia pestei porcine africane, care are consecinţe foarte grave pentru economia românească”.

„La fel de grav este şi faptul că autorităţile responsabile nu au informat producătorii şi populaţia, la timp şi eficient, cu privire la riscurile majore al răspândirii virusului PPA”, mai transmite şeful statului.

Hotel Concordia, clădirea Unirii și a dezbinării noastre. A scăpat de două incendii, e distrusă de ignoranță, iar primarul Negoiță refuză să spună cui aparține
Recomandări

Hotel Concordia, clădirea Unirii și a dezbinării noastre. A scăpat de două incendii, e distrusă de ignoranță, iar primarul Negoiță refuză să spună cui aparține

Totodată el a cerut „instituțiilor abilitate” să demareze verificări legate de modul în care a fost gestionată toată această criză de la momentul declanșării și până în prezent.

Preşedintele crede că autorităţile au fost pe nepregătite, în ciuda avertismentelor precedente, primite inclusiv de la Comisia Europeană.

În aceste condiţii, Iohannis cere Guvernului să intervină urgent pentru stoparea extinderii pestei porcine. Totodată, preşedintele cere Executivului să despăgubească rapid producătorii afectaţi de virusul PPA.

Citește și Iohannis cere Guvernului să intervină urgent pentru stoparea extinderii pestei porcine. „Prinsă în lupta cu Justiţia, guvernarea PSD a uitat să se lupte cu pesta porcină africană”

Close
Închide
  Close