De Mihai Niculescu,

La începutul lunii martie, înainte să fie decretată starea de urgenţă, un tânăr de 30 de ani ce locuieşte în apropiere de Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril“ din Canta a sesizat Poliţia Locală Iaşi de zgomotul provenit de la unitatea de cult. Tânărul susţine că a decis să formuleze plângerea din cauza situaţiilor repetate în care s-a simţit deranjat de zgomotul produs la biserică, mai ales în zilele de sâmbătă, când voia să se odihnească, arată Ziarul de Iași.

„În fiecare weekend, chiar şi sâmbata, nu doar duminica, obişnuiau să dea drumul la difuzoarele de afară cu slujba. Nu mai vorbesc de clopot şi de toacă. Este groaznic să vrei să te odihneşti după o săptămână de lucru şi să îţi bată toaca şi clopotul la ora 8 dimineaţa. Mai ales că biserica e între blocuri, la o distanţă de 10 metri de geamurile oamenilor“, a spus Marius M.

Poliția i-a răspuns în urmă cu două zile lui Marius, tânărul deranjat de zgomotul de la biserică

„Referitor la sesizarea dumneavoastră, prin care semnalaţi disconfortul produs de volumul la intensitate mare al boxelor bisericii situate în str. Luca Arbore nr. 10, cu ocazia slujbelor ţinute la sfârşitul săptămânii, vă informăm următoarele: măsurile de verificare întreprinse de poliţiştii locali au evidenţiat faptul că aspectele semnalate se confirmă, contextul în care preotul paroh al Bisericii Sf. Arhangheli Mihail şi Gravril a fost avertizat să respecte normele de convieţuire socială, în caz contrar vor fi luate măsuri de sancţionare în conformitate cu prevederile Legii 61/1991“, se menţionează în răspunsul primit de tânăr, semnat de șeful Poliției Locale Iași.

„Slujbele se dădeau la boxe, dar numai cât să audă credincioşii ce stăteau afară, lângă biserică (…) Clopotele se trag aşa cum e de secole obiceiul, la anumite slujbe – adică rar, În ultima vreme, ţinând cont de epidemia cu care ne confruntăm, toate bisericile din România trag pentru maxim 3 minute clopotele la ora 12.00”, a explicat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Sursa foto: Ziarul de Iasi

Citeşte şi:

Triajul despre care România merită să știe: pe cine salvezi? ”Orice decizie ia statul, cetățenii trebuie să fie informați”

Deces trecut sub tăcere. O femeie din Galaţi a murit în azilul de bătrâni contaminat cu COVID-19, iar rudele nu au ştiut că trebuie să se protejeze

Spitalele au devenit marile focare COVID-19. Nicio surpriză!

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.