De Mihai Niculescu,

Chiar dacă în 2020 va fi lansat, cel mai probabil, viitorul iPhone care să dispună de conectivitate 5G, pe viitor Apple ar intenționa ca locul smartphone-ului să fie luat de ochelarii inteligenți, relatează Business Insider. Potrivit unui raport intern al companiei, Apple lucrează la ochelarii inteligenți care ar putea ajunge în magazine în 2022. Aceștia ar putea înlocui iPhone-ul, în combinație cu o pereche de căști, „în aproximativ un deceniu”, arată sursa citată.

Proiectul nu a fost confirmat oficial de Apple, dar detaliile au apărut după o ședință secretă cu angajații, care a avut loc a sediul Apple din Cupertino, California.

Într-un raport publicat de „The Information” după această întâlnire, acolo s-au analizat două dispozitive prototip.

Primul, care ar putea ajunge pe piață în 2022, seamănă cu căștile de realitate virtuală Oculus Quest produse de Facebook, cu un afișaj de înaltă rezoluție, camere montate la exterior și capacitatea de a cartografia împrejurimile. Al doilea dispozitiv, așteptat în 2023, este mai asemănător cu o pereche de ochelari de soare, cu un cadru gros pentru a adăposti bateria și procesorul. Acești ochelari sunt destinați utilizării zilnice și trădează eventualul obiectiv al Apple de a lansa un dispozitiv care să înlocuiască iPhone.

Se presupune însă că Apple lucrează la o formă de ochelari cu realitate augmentată încă din 2015.

Ce este „Proiectul Titan”

Un alt proiect secret al gigantului din Cupertino este „Titan”- o mașină care să circule fără șofer, la care se lucrează de mai bine de cinci ani.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

Apple nu a dezvăluit oficial existența Proiectului Titan, dar compania a recunoscut că se concentrează în direcția unei mașini autonome.

„Continuăm să credem că există o oportunitate uriașă pentru sistemele autonome, iar Apple are posibilități unice pentru a contribui în această direcție iar acesta este cel mai ambițios proiect”, a declarat compania într-un comunicat, în ianuarie.

La un moment dat, s-a spus că se lucrează la o mașină întreagă Apple cu tehnologie de auto-conducere, dar ulterior, Proiectul Titan a evoluat într-un proiect axat pe software.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătății: 300.000 de persoane sunt afectate de demență și doar 3.000 de cazuri pe an sunt diagnosticate. Boala pe care o confundăm cu bătrânețea

O echipă Netflix a fost agresată de tăietorii de lemne din România în timp ce filmau un documentar despre mafia lemnului

Cumpărături de peste 90 de milioane de euro după 12 ore de Black Friday, la eMag. Au fost vândute aproape 1.500.000 de produse

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu
HOROSCOP

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu