Mergi direct la conținut »
PNL anunţă că, de vineri, toate aeronavele TAROM ar putea rămâne la sol. Consiliul de Administraţie a fost dizolvat, mandatul managerului expiră joi
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL anunţă că, de vineri, toate aeronavele TAROM ar putea rămâne la sol. Consiliul de Administraţie a fost dizolvat, mandatul managerului expiră joi

PNL anunţă că, de vineri, toate aeronavele TAROM ar putea rămâne la sol. Consiliul de Administraţie a fost dizolvat, mandatul managerului expiră joi

Deputaţii PNL Lucian Bode şi Marius Bodea au anunţat, în Parlament, fupă votarea comisiei de anchetă privind situaţia de la TAROM, că, începând de vineri, toate aeronavele operatorului statului pot rămâne la sol, în condiţiile în care nu există un Consiliu de Administraţie, iar mandatul managerului general expiră joi.

De Valentina Postelnicu,

Din 1954, de la înfiinţare, până în prezent, TAROM nu s-a confruntat cu o asemenea situaţie. Despre ce e vorba: domnul ministru Cuc a dat un mandat AGA, în care a dizolvat CA, au încetat mandatele membrilor CA, trei prin demisie, patru membri ai CA au fost demişi pe 15 martie. Mâine expiră mandatul directorului general, Werner Wolff. În condiţiile în care nu se pot îndeplini toate demersurile legale, în următoarele 24 de ore, începând cu 22 martie, de vineri, toate aeronavele TAROM vor fi blocate la sol. Aceasta este situaţia fără precedent şi este rezultatul unui demers iresponsabil al Guvernului României – au demis CA fără să numească un CA provizoriu, CA care putea să prelungească mandatul directorului general sau să numească un director general interimar„, a declarat liberalul Lucian Bode, la Parlament.

Potrivit acestuia, conform tuturor reglementărilor naţionale şi internaţionale privind aviaţia civilă, în condiţiile în care TAROM nu are managerul care răspunde de valabilitatea certificatului de operator aerian, nu mai poate funcţiona legal „şi toate consecinţele economice şi de securitate greu de cuantificat le va suporta România”.

TAROM poate rămâne în zilele următoare fără certificatul de operator aerian emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română din cauza faptului că Guvernul a provocat o criză în conducerea companiei

„Este un gest iresponsabil al acestui guvern şi o dovadă a necesităţii de urgenţă a unei comisii de anchetă a tot ce înseamnă activitatea TAROM”, a adăugat Lucian Bode.

La rândul său, Marius Bodea a arătat că orice companie aeriană funcţionează în baza unui certificat de operator aerian a cărei emitere şi valabilitate este condiţionată de existenţa unui manager.

„În momentul în care această funcţie, indiferent de titularul care o ocupă vremelnic, dispare, cum avem situaţia prezentă la TAROM – şi anume nu va mai putea fi numit un director general interimar pe o perioadă de timp – certificatul de operator aerian se suspendă, astfel încât toate aeronavele acestui operator aerian vor rămâne la sol. Impactul acestei situaţii nu poate fi cuantificat. (…) Practic este o situaţie fără precedent în lume. (…) Fără un manager responsabil, certificatul de operator aerian, care a fost emis cu condiţia existenţei acestui personaj cheie, nu mai este valabil”, a susţinut şi Bodea, fost director al Aeroportului Iaşi.

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă
Recomandări

Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu, înainte să moară! Ce i-a spus unui coleg de scenă

Cum a picat Consiliul de Administraţie al TAROM

  •  3.03.2019: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, convoacă Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) TAROM pentru demiterea Consiliului de Administrație (CA)
  • 15.03.2019: AGA demite CA. AGA nu primește mandat pentru numirea unui CA provizoriu.
  • 21.03.2019: Mandatul Directorului General al TAROM încetează de drept și nu mai există posibilitatea legală de numire a unui nou CA care sa numească, la rândul său, un nou Director General pentru evitarea suspendării certificatului de operator aerian al TAROM!

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, înfiinţarea unei comisii de anchetă, în privinţa activităţii TAROM în perioada 2007-2018, care va fi formată din deputaţii din Comisia pentru transporturi.

Citeşte şi: VIDEO/ Imagini șocante într-o școală din București! O învățătoare s-a filmat în timp ce țipă la elevi, apoi a trimis înregistrarea părinților. „Nu poţi să şi cânţi? Pui inimi cu gura? Le-ai lipit şi prost”

Close
Închide
  Close