MENIU CAUTĂ
, de Sorina Ionaşc

PNL cere audierea lui Carmen Dan în Parlament, după incidentele din Piața Victoriei

Distribuie

PNL cere audierea lui Carmen Dan în Parlament. Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vrea ca ministrul de Interne să dea explicații pentru modul în care au reacționat jandarmii la protestele de miercuri seara, din Piața Victoriei.

”Având în vedere disfuncționalitățile înregistrate în intervenția Jandarmeriei la protestele din București, intervenție care, din informații publice, a implicat utilizarea gazelor lacrimogene sau a spray-urilor cu piper, folosirea disproporționată a forței și reținerea unor jurnaliști străini, solicit ca  următoarea ședință a Comisiei de Apărare să fie suplimentată cu audierea celor implicați”, a transmis deputatul PNL Ovidiu Raețchi, printr-un comunicat de presă.

Vicepreședintele comisiei de apărare susține că atât ministrul de Interne, Carmen Dan, cât și șefii din Jandarmerie implicați în violențele de miercuri seară, ar trebui să dea explicații în Parlament.

”Cercetarea eventualelor presiuni politice asupra Jandarmeriei în vederea folosirii disproporționate a forței. Precizez că solicitarea mea vizează exclusiv audierea celor menționati în Parlament, în cadrul Comisiei, în conformitate cu atribuțiile legale, nu organizarea unor vizite de lucru sau protocol la sediile Jandarmeriei”, a adăugat Raețchi.

Mii de oameni au protestat, miercuri seara, în Piața Victoriei, împotriva modificărilor aduse Codului de procedură penală. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene, iar unii manifestanți au fost amendați și duși la secția de poliție, după îmbrânceli reciproce cu forțele de ordine.

Citește mai multe despre Carmen Dan, ovidiu raetchi, jandarmi, ministru, PNL, proteste și violențe pe Libertatea.

Comentarii