“Cred că trebuie să vorbim cu asociaţiile respective, adică Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România şi Asociaţia Comunelor din România, dacă introducem Poliţia Turistică, în funcţie de bugetele pe care le au, dacă pot organiza genul acesta de Poliţie la nivelul aparatului local, adică din poliţia locală să se facă şi această chestiune poliţia turistică”, a afirmat Dobre, citat de News.ro.
Mai multe persoane s-au înecat în acest an în stațiunile de la malul mării, intrând în apă în ciuda ridicării steagului roșu de către salvamari.
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), declara încă din luna august că există discuţii privind înfiinţarea unei Poliţii a Plajelor, aşa cum au cerut salvamarii.
Aceeași problemă și la Salvamont
Această Poliție Turistică ar urma să fie activă și în zonele montane și ar putea sancționa turiștii care se aventurează în zonele periculoase, deşi au fost informaţi asupra pericolului la care se expun.
“Cu cei din Salvamont am tot discutat, pentru că peste tot pe unde am participat la aceste dezbateri publice, i-am avut prezenţi şi pe cei din Salvamont. Şi dânşii se gândeau la o variantă de genul acesta, mai ales în zonele unde există, cel puţin iarna, pericol de avalanşe sau mai sunt momente când apare tot felul de evenimente naturale care pot duce la alunecări de teren, şi exemplele pot continua. Şi acolo să existe anumite momente în care să previi, să informezi cetăţenii să nu se ducă în zonele respective, dar dacă nu ţin cont şi intră într-o zonă de risc, atunci într-adevăr să discutăm despre o sancţiune. Nu ştiu, rămâne de văzut şi de stabilit”, a mai spus ministrul Turismului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro