Mergi direct la conținut »
Povestea bărbatului crescut de lupi, în sălbăticie. Marcos nu se poate adapta printre oameni și suferă de frig
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Povestea bărbatului crescut de lupi, în sălbăticie. Marcos nu se poate adapta printre oameni și suferă de frig

Povestea bărbatului crescut de lupi, în sălbăticie. Marcos nu se poate adapta printre oameni și suferă de frig

Marcos, bărbatul cunoscut drept ”Mowgli al Spaniei”, a trăit printre animale timp de 12 ani. O lupoaică l-a acceptat alături de haita sa și l-a “crescut de la 7 ani, până când, la 19 ani, a fost descoperit de autorități și luat din pădure. Deși acum are 72 de ani, Marcos nu a reușit să se adapteze vieții în societate. 

Marcos Rodriguez Pantoja trăiește și acum destul de izolat, într-o casă micuță din localitatea Rante, Spania. Citat de El Pais, bărbatul cunoscut drept ” Mowgli al Spaniei” sau ”omul lup” spune că nu a reușit să se adapteze printre oamenii și că este nostalgic după perioada pe care a petrecut-o printre lupi. El a povestit pentru publicația amintită despre ”frații lui” din sălbăticie, despre anii pe care i-a petrecut în peșteri și vânătoare, despre lupoaica pe care a considerat-o mamă.

”Bărbatul-lup” a fost descoperit în sălbăticie pe când avea 19 ani și autoritațile au luptat mulți ani ca să-l reintegreze. Deși a reușit să trăiască printre oameni,  Marcos Rodriguez Pantoja a susținut că nu a mai fost niciodată fericit ca în anii petrecuți în pădure.  În plus, bătrânul spune că suferă în fiecare iarnă de frig, față de anii ân care dormea cu haita de lupi și se încălzeau.

CITEȘTE ȘI

VIDEO/Ciobani versus vegani. ”Doar n-oi fi iepure, să mănânc morcovi!”/”Cât timp o să consumăm suferință, n-o să avem pace”

 

Close
Închide
  Close