MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Premieră în România. Poliția Locală Bacău a început recrutarea informatorilor

Distribuie

Poliția Locală Bacău a dat undă verde recrutării informatorilor din rândul cetățenilor. După ce anul trecut și-au anunțat intenția să coopteze voluntari, iată că acum au început deja interviurile. Deja cinci persoane și-au depus dosarele, cu intenția de a deveni ”spioni” pentru polițiștii locali. Munca lor nu este însă remunerată, dar oamenii speră să prindă mai repede un post plătit atunci când va fi scos la concurs. Este pentru prima dată când o institutie de ordine publică recrutează oficial informatori voluntari.

Am primit și analizat până acum cinci dosare venite din partea cetățenilor. Ei au trecut printr-un interviu preliminar, urmând să mai treacă prin altul și apoi să fie repartizați pe diferite servicii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Oana Cojocaru, pentru Ziarul de Bacău.

Cu ajutorul voluntarilor, Poliția Locală Bacău dorește să obțină informații mai multe din teren, din cartiere. Munca acestora este neremunerată, dar aceștia se pot alătura polițiștilor în patrulare. Nu au însă aceleași drepturi ca și angajații în uniformă. Media de vârstă a celor care vor să fie polițiști voluntari este de 40 de ani.


Citește și: COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!


 

Comentarii