Mergi direct la conținut »
UPDATE. Premierul, în control neanunțat la Tarom și la Aeroportul Otopeni: Există dorință de muncă, i-am asigurat de tot sprijinul
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE. Premierul, în control neanunțat la Tarom și la Aeroportul Otopeni: Există dorință de muncă, i-am asigurat de tot sprijinul

Premierul Tudose, în control inopinat la Tarom și Aeroportul Otopeni. Prim-ministrul a ajuns, joi dimineață, la compania de stat TAROM, unde a discutat cu noul director general interimar, Florin Susanu. Prim-ministrul a discutat și cu directorul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), Bogdan Mîndrescu.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 12.40 Premierul Mihai Tudose a afirmat, la finalul vizitei, că nu a venit neapărat să facă verificări, ci să poarte discuții cu șefii celor două companii extrem de reprezentative pentru România, care formează o primă imagine despre țara noastră, în raport cu cetățenii străini.

”Nu am venit neapărat să verific. Am venit la două companii care sunt și trebuie să rămână un simbol al României. Și Aeroportul și compania Tarom sunt ca interfață pentru oricine vine în România și formează o primă imagine”, a spus Tudose.

Premierul a spus că a venit să vadă care sunt într-adevăr şi problemele reale ale celor două companii, și să vadă în ce măsură Guvernul poate interveni şi ajuta cele două companii.

Tudose: Planurile sunt bune, există dorinţă de muncă, există şi disponibilitatea personalului din conducerea celor două societăţi de a restructura

”Am vorbit atât cu domnul director de la aeroport, cât şi cu conducerea interimară a TAROM, înţeleg că planurile sunt bune, există dorinţă de muncă, există şi disponibilitatea personalului din conducerea celor două societăţi de a restructura şi de a duce partea de management la alt nivel. Le urez succes şi i-am asigurat de tot sprijinul guvernamental”, a mai spus premierul.
Întrebat care ar sunt problemele TAROM, premierul a răspuns: „Sunt foarte multe. Cineva din echipa care mă însoţeşte a avut o remarcă foarte tristă: ”Parcă până acum n-au avut conducere. Ăsta e adevărul”.

Vizita prim-ministrului la TAROM are loc după ce, pe 18 august, premierul Tudose îl critica pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM.

Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
Recomandări
Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
 

Pe 21 august, Consiliul de Administraţie al TAROM a luat act de demisia lui Eugen Davidoiu din funcţia de director general provizoriu şi l-a desemnat pe Florin Susanu pentru a prelua această funcţie, cu un contract de mandat de o lună.

Premierul Tudose a declarat că a avut o discuție cu ministrul Transporturilor, pe tema situației de la Tarom, iar Răzvan Cuc l-a informat despre demisia directorului Tarom.

„M-a informat despre demisia directorului de la Tarom, i-am urat succes în găsirea unui management competent”, a declarat premierul

”Ea (compania TAROM – n.r.), acum mi se pare că merge mai rău ca anul trecut, date fiind cifrele. Au reuşit să aibă o pierdere istorică acum. Va trebui făcut ceva, fiindcă este o companie naţională, este un simbol naţional şi nu va fi nici închisă, nici vândută, prăduită (…) ea va trebui să intre pe profit, să se dezvolte”, a spus Tudose.

Mai mult, șeful Executivului a dispus ca imediat Corpul de Control al prim-ministrului să efectueze verificări la Tarom și Compania Națională de Investiții (CNI), verificări ce vor fi efectuate chiar dacă directorul TAROM a demisionat din funcție. Fostul director, Eugen Davidoiu spunea că nu știe nimic despre ancheta Guvernului și preciza că nu are motive să demisioneze.


Citește și: 20 de ani de la moartea prințesei Diana | Viața lui Lady Di, în imagini

Close
Închide
  Close